*Nettavisen* Nyheter.

Engasjert og energisk 70-åring

I hele livet har Reidun Gulbrandsen vært opptatt av samfunnet rundt seg. Hun har et ektefølt engasjement for de svake, men det er tydelig at arbeidet gir henne mye tilbake.

Rognerud: Jeg er ingen A4-person og har hatt problemer og depresjoner, men jeg har funnet ventiler ut av det som har vært redningen. Jeg er mest lykkelig når jeg har noe å gjøre. Lørdag og søndag er jeg ensom om det ikke skjer noe, innrømmer jubilanten.

Lørdag fyller hun nemlig 70 år og har invitert til stort lag på Manglerud eldresenter. Hun trener tre ganger i uka på SATS og deltar på alle trinnene.

Jeg er så nysgjerrig og lærevillig, så jeg må jo prøve alle tilbudene!

Alternativ jul

I 15 år har hun feiret julen med Alternativ jul-gjengen. I romjulen underholder hun med trekkspill der.

Jeg spiller piano også, og nå går jeg og lærer jeg meg å spille gitar, forteller hun.

Reidun stiller opp på samlinger for onsdagsgruppa i Manglerud kirke, hvor hun også spiller og underholder

Alt som skjer i samfunnet opptar henne, og hun skulle gjerne ha deltatt på mer.

Jeg kunne tenke meg å jobbe for Kirkens Bymisjon og det arbeidet de gjør for de prostituerte og jeg kunne også tenke meg å jobbe med samlivskursene i Manglerud kirke, men akkurat nå har jeg ikke tid.

Turguide

Og det er ikke rart at Reidun ikke finner tid til mer. Hun jobber fast for hjelpetelefonen til Kirkens SOS, hun er støttekontakt og er aktiv i Turistforeningen.

Der jobber jeg som turguide. I år er det en tangotur til Gjendesheim i Jotunheimen, påsketur til Hardangervidda og 17. mai går vi til Geiteryggen. Og så må jeg ikke glemme Langtrampen! Det er turer i oslomarka jeg tar med folk på hver 14. dag. Vi går minst to mil, forteller hun.

I år skal jeg gå Birkebeiner"n for 10. gang, men jeg har jo ikke fått trent noe når det har vært så lite snø. Jeg får aldri merket uansett, ler hun og røper at hun alltid har med seg en flaske vin på skirennet.

Den får jeg jo aldri drukket før jeg kommer til Lillehammer, og da må jeg ta drosje hjem, ler hun.

Det neste på programmet er en to ukers sykkeltur på Cuba.

Fighter

Hun har sittet åtte år i menighetsrådet hvor hun jobbet for en mer åpen og inkluderende kirke og er en frontkjemper for homofiles rettigheter.

Jeg vurderte en stund om jeg skulle melde meg ut av statskirken, men fant ut at det var så mye å fighte for der. Dessuten er jeg så glad i den åpne og inkluderende kirken. Menneskers evne til å føle og praktisere kjærlighet innenfor en inkluderende kirke er det jeg brenner mest for.

Helseopplysning

Reidun kunne pensjonert seg for lengst, men det kommer ikke på tale. Tidligere jobbet hun som helsesøster i en ledende stilling, men da det måtte spares inn 30 millioner kroner, sluttet hun fordi hun ikke klarte å være lojal mot en slik krymping av budsjettet. I dag jobber hun som lærer på Oslos største voksenopplæringssenter for innvandrere.

Da jeg var 60 år begynte jeg å studere pedagogikk og tok grunnfag og mellomfag i flerkulturell forståelse. Målet mitt er å finne ut hvordan man når fram med helseopplysning til innvandrerkvinner og -menn. Nå er denne helseopplysningen integrert i norskundervisningen. Denne jobben slutter jeg ikke i før de forteller meg at jeg har blitt for gammel, forteller hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.