RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gro Smedsrud fra Manglerud politistasjon og stortingspolitiker og leder i Oslo Ap, Jan Bøhler, var sentrale på torsdagens møte om vold og kriminalitet i SEM-huset.
Gro Smedsrud fra Manglerud politistasjon og stortingspolitiker og leder i Oslo Ap, Jan Bøhler, var sentrale på torsdagens møte om vold og kriminalitet i SEM-huset.

Engasjert om kriminalitet

En av tre osloborgere opplever at kriminaliteten er økende. Likevel føler 90 prosent seg trygge der de bor og ferdes i hovedstaden - mot 93 prosent i resten av landet.

SIMENSBRÅTEN: Tallene fremkommer i Politiets landsomfattende innbyggerundersøkelse for 2008, som man kunne få et innblikk i sist torsdag.

Da inviterte arbeiderpartilagene i Bydel Nordstrand til åpent møte om gatevold og hverdagskriminalitet i Oslo.

Anne Berit Støyva, lokalt Ap-medlem og ansatt i Politidirektoratet, informerte om hovedtrekkene i publikumsundersøkelsen, før ordet ble overlatt til stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud politistasjon og stortingspolitiker og leder i Oslo Ap, Jan Bøhler.

Etterpå var det engasjert debatt om dagens temaer, blant de ti-tyve fremmøtte i SEM-huset.

Stort sett trygt

Gro Smedsrud fortalte at kriminaliteten i våre tre bydeler er jevnt fordelt, men at det er forskjellige typer kriminalitet som utøves ulike steder.

På Holmlia har de harde gjengkonflikter, rus og vold. På Nordstrand er det mer fyll og skadeverk, sa Smedsrud blant annet.

Hun snakket også mye om innbruddsbølgen som skyller over distriktet vårt, samt benyttet sjansen til å informere om at hun stadig må avse tjenestemenn til sentrale oslooppdrag.

Vi bidrar i stor grad til fellesoppgaver, og som den minste politistasjonen i byen merker vi det godt. Når våre folk er i sentrum under opptøyer er det vanskelig å samtidig takle den lokale hverdagskriminaliteten. Jeg vil likevel påstå at det stort sett er trygt her oppe, sa Smedsrud.

Hun forklarte at voldssaker, er prioritert, og at Manglerud som eneste politidistrikt i byen kan vise til nedgang på dette området.

Lytter til politiet

Jan Bøhler fortalte at han stadig blir imponert over måten oslopolitiet jobber på.

Jeg vil gjennomføre alle forslagene deres, jeg, sa Bøhler, som er rystet over tilstandene i Oslo sentrum i helgene.

Det er helt vilt når 18-åringer henger rundt til halv fire på morgenen. Samtidig kan du bli tilbudt femten forskjellige ulovlige stoffer på en kort gåtur, omtrent etter hvilken sveis du har, sa Bøhler, som på munter forespørsel fra salen svarte at han med sitt sportslige rykte stort sett blir tilbudt gulerøtter.

Vi politikere må få gjort vedtak som snur trenden, sa Bøhler videre.

Han likte innspillet fra salen om obligatoriske helgeturer til sentrum for tenåringsforeldre, og var ellers opptatt av strafferaksjoner for unge hyperkriminelle, oppfølging av "tikkende bomber" innen psykiatrien, samt folk med illegalt opphold.

Det er mange dilemmaer i samfunnet, men vi må bestemme oss for hva vi vil og finne en måte å håndtere det på. Og når politiet tar opp problemstillinger, må vi politikere gjøre nødvendige grep. Vi kan ikke bare la ting skure å gå som nå, mente Bøhler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere