*Nettavisen* Nyheter.

Engasjert ungdom

Operasjon Dagsverk er en organisasjon med og for ungdom. Elever ved Brannfjell skole har også jobbet hardt for årets aksjon.

Brannfjell: Tre niendeklassinger fra Brannfjell skole har engasjert seg sterkt i årets Operasjon Dagsverk.

OD-komiteen

Sara Sand, Vilde Kristiane Stordahl og Sara Sundal utgjør skolens elevkomité under Operasjon Dagsverk.

Vi holdt på i hele forrige uke med å fordele forskjellige kurs på 350 elever, forteller Vilde, men alle tre er de enige om at det har vært givende arbeid.

I begynnelsen da jeg meldte meg på OD, så var det mest for å slippe noen av de vanlige timene, men etter hvert syntes jeg det ble mer og mer interessant. Det arbeidet vi gjør går til noe, vi hjelper mange ungdommer og hjelpen er veldig direkte, forteller Sara Sundal som er leder for OD-komiteen. Den engasjerte jenta ble valgt til leder av den forrige komiteen og av lærerne.

Pengene fra årets OD-aksjon går til hjelp og utdanning av krigsrammede ungdommer i Nepal. Sara Sand kan fortelle at et foredrag fra en nepalsk jente gjorde inntrykk på de oppmøtte elevene i skolens aula.

Det kom en jente fra Nepal som fortalte om forholdene der, det var ganske sterkt, alle var veldig stille og lyttet, forteller hun og legger til avslutningsvis:

Det var fint at det kom noen fra det området vi hjelper, det gjør at vi får et nærere forhold til dem vi hjelper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.