Engasjerte unge som bryr seg

UBUM: Ungdommens bystyremøte, samlet i Nordre Aker bydelshus i Nydalen. Foto: Kristin Tufte Haga

UBUM: Ungdommens bystyremøte, samlet i Nordre Aker bydelshus i Nydalen. Foto: Kristin Tufte Haga

Ungdomsrådet har arrangert det årlige Ungdommens bystyremøte. Nye bydelssaker er drøftet, debattert, forkastet eller vedtatt.

ENGASJERT: Rasmus Skrivervik og Maika Godal Dam har vært en del av ungdomsrådet i flere år. Foto: Kristin Tufte Haga

NORDRE AKER: Å komme på besøk under Ungdommens bystyremøte, også kalt UBUM (Ungdommens bydelsutvalg møte), er givende. Her samles engasjert ungdom fra skolene i bydelen, diskuterer og stemmer over saker som skal løftes frem og jobbes for.

Møtet blir ledet av Ungdomsrådet i Nordre Aker, og rådet inviterer elevene fra de forskjelige skolene til å delta så langt det er plass. I år deltok ungdommer fra Engebråten ungdomsskole, Nordberg ungdomsskole, Marienlyst skole, Morellbakken ungdomsskole og Nydalen videregående skole.

Ungdommene legger frem de forskjellige bydelsforslagene til avstemming.

Les også: Skoleballene har tatt helt av

Frukt og trening

Maika Godal Dam, leder av rådet, forteller fra møtet.

– Det ble stort flertall for å arbeide for å få gjeninnført frukt også på ungdomsskolene. Det er noe som opptar mange av oss, forteller Maika, selv fra Disen og 2. videregående elev ved Hartvig Nissen.

I tillegg vil ungdommen ha mulighet til å trene mer.

– Vi ønsker også å bruke penger på et utendørs idrettsanlegg sentralt i bydelen, og som skal være lett å nå for alle. Kanskje noen apparater lignende det som nylig har blitt etablert på Langsetløkka på Kjelsås?

De unge vil også har flere tilgjengelige møteplasser.

Les også: Nordbergelevene har egen Rosadag

Møteplasser

– Vi vil gjerne ha flere steder ute i bydelen hvor vi kan møtes bare for å «henge» kveldstid og i helger, i stedet for å kanskje reise til sentrum. Steder med benker og bord, og kanskje også med belysning. En utbedring av lokalmiljøet, men samtidig er vi enige om at dette må bli miljøvennlige steder, forteller Maika videre

Sammen med Rasmus Skrivervik, fra Kjelsås, og som går andre året ved Nydalen videregående, har Maika nå vært en del av ungdomsrådet i flere år. Maika skryter av Rasmus, som i følge henne så langt har vært en «stor ressurs» for rådet.

– Jeg ble med i ungdomsrådet, for der fikk jeg tilbud om å engasjere meg. Bydelen er jo en del av min hverdag, og jeg liker godt å kunne være med å bidra, påvirke og eventuelt endre. Også de små tingene, sier Maika.

150.000 kroner

Hvert år får ungdomsrådet tildelt midler fra en pott på rundt 1,5 mill fordelt på alle bydeler i Oslo. Beløpet blir regnet ut i fra antall barn og unge som er registrert i bydelen. Bydel Nordre Aker får tildelt 150.000,-, penger som skal gå til tiltak som er rettet mot ungdom i bydelen og det er ungdommene som søker midlene

Til stede i UBUM onsdag 22. oktober 2014 var: Salvar Kristian Røgnvaldsson, Rasmus Moldstad Bakken, Filip Emberland-Voje. Hanna Steiro, Elisabeth Nilsen, Karl August Klever. Gina Ruth, Silje Arnesen Baer, Emilie Bratsberg Bivall, Aslak Djuve, Ella Johanne Devold, Martin Vik Burmo, Emil Engh, Harald Aarseth, Amanda Hylland Spjeldnæs, Eira Klepp, Kaja Dieset, Selma Nesbø Blomén, Astri Sofie Iversen, Maika Marie Godal Dam, Rasmus Skrivervik, Neil Kaushik, Julian Søderberg, Emma Sundquist Aune, Thea Bush, Sarah Hamory, Tiago Gjesdal, Henriette Dannevig, og Mathilda Anker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag