*Nettavisen* Nyheter.

Englebarn med hentedilla

ANMELDT: Englekræsj

Norsk barnespill strever med å finne de riktige strengene å spille på.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

GAMER.NO: Englekræsj er et spill for barn i alderen 6-12 fra Drammen-utvikleren Ravn Studio.

Man spiller englebarna Frans og Fia, som kræsjer i skyen med engleorkesterets instrumenter. Tre av instrumentene faller ned på jorda, og dermed må Frans og Fia ned og vandre blant de dødelige.

Her møter de en rekke fargerike og morsomme figurer som alle trenger hjelp.

Når som helst kan man velge hvem av de to hovedpersonene man vil styre, og det lønner seg å få de to til å samarbeide når man skal fordrive de ekle, skrotkastende smådjevlene tilbake til sin egen verden.

Kontrollene er noe klumpete, men det kan man tilgi. Spillet krever ikke akkurat kirurgisk presisjon og straffen for å dø er minimal man blir umiddelbart gjenopplivet like i nærheten.

Verre er det at omgivelsene har en god del geometriske sprekker og hull som man kjører figurene fast i.

Også dette kunne man oversett dersom spillet kompenserte med fortellerglede og oppfinnsomhet, men Englekræsj overbeviser ikke.

Henteoppdragene får i lengden et uinspirert preg, og det vedvarende inntrykket er at man har sauset sammen en rekke typiske "dataspilloppdrag" i tilfeldig rekkefølge, kun fordi man slipper unna med slikt i spillfortellinger.

Aktivitetsboken "Englestreker" følger med, og denne er så flott og forseggjort at den nesten egenhendig redder den tredje prikken på terningen.

I tillegg til oppgaver og fargerike, flotte illustrasjoner kan man lese bakgrunnshistorier om figurene man møter, og dette bidrar til å levendegjøre universet på en forbilledlig måte.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no

På Gamer.no finner du flere spillanmeldelser

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag