RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Engler på OsloHimmel


Nordberg menighets barnegospel fikk med seg publikum på både sang og dans.
Nordberg menighets barnegospel fikk med seg publikum på både sang og dans.
Det skulle godt gjøres å ikke bli en anelse salig på Youngstorget lørdag, da hele den kristne elite og grasrot møttes på OsloHimmel.

YOUNGSTORGET: Vi fant på dette før Märtha kom med sin engleskole altså, sier prosjektleder for Barnerom i Paulus kirke, Beate Skorstad.
I et rødt telt litt i utkanten av OsloHimmel arrangerers det nemlig engleverksted, der barn lager engler, som til slutt skal bli en stor installasjon inne i kirken.
Det er jo et hett tema med engler om dagen, men det er altså ikke grunnen til at vi valgte det. Jeg tror engler er noe som alle kjenner til, og særlig barna, så det er på en måte lett å relatere seg til det, sier Skorstad.

Hva ville Jesus gjort?

Videre utover torget kryr det av både religiøse ledere, nysgjerrige tilskuere og stolte foreldre. I tillegg til engleverksted er det nemlig en haug av aktiviteter med mer eller mindre kristent preg for de yngste. Button-produksjon og legobygging for å nevne noe, i tillegg til en rekke forestillinger fra de to scenene. Hensikten var å formidle kristenlivet på barnas premisser.
Jeg skulle egentlig skrive for søndagsskolebladet, men så ble det plutselig en bok, sier Merete Føyen Arnevåg, som sitter og signerer boka "Hva ville Jesus ha gjort?".
Boken er inspirert av et liknende konsept fra USA, og skal inspirer de minste til å tenke etter hva Jesus ville gjort i dagligdagse situasjoner de kan komme opp i.
Det kan for eksempel være løgn eller hvis noen er slemme mot hverandre. Hensikten er at barna da skal klare å finne ut av disse tingene, sier Arnevåg.

Superduper dag

Og at selv værgudene hadde sett i nåde til OsloHimmel gjorde dagen til en nytelse kristen eller ei. Hensikten med arrangementet er å skape en kirkelig arena der livet, mennesket og kirken feires, og arrangørene håper OsloHimmel skal bli en årlig festival i Oslo sentrum. Årets utgave ble i alle fall en suksess, og for det kan neppe sies bedre enn med Rødtvedt menighets barnegospels ord.
Sola skinner, kan du ha det gøy? Det er en superduper dag, sang de fra scenen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere