*Nettavisen* Nyheter.

Englesang blant pubgjester

Forbinder De ikke korsang med pubstemning, sier De? Nåja, det gjorde kan hende ikke artikkelforfatteren heller da han fikk nyss om at KoriO skulle underholde på Chaplin pub på Greverud.

GREVERUD: Promotor Jack Skarre har sans for å gå nye veier når det gjelder underholdning i det sjarmerende publokalet i Greverud senter, så det var slett ingen grunn til å bli overrasket.
KoriO ble stiftet 11. oktober 1994 av en gruppe ildsjeler fra Oppegård Syd, og brukte ikke lang tid på å bli et kjært og populært innslag i lokalmiljøet. Lørdag 23. oktober markerte koret sitt 10-årsjubileum med en konsert for en full sal på Flåtestad skole, da med Mari Eriksmoen fra Ski som fremragende gjestesolist. Da julegranen ble tent utenfor grendehuset på Oppegård Syd 27. november, skjedde også dette til akkompagnement av koret og Oppegård Janitsjar.
Allsidig kor
Aulaen på Flåtestad, plassen foran grendehuset, Chaplin pub en kan trygt snakke om tre temmelig forskjellige konsertarenaer, men trenede artister mestrer de fleste forhold. Scenevante stilte kormedlemmene seg opp i enden av publokalet fredag 3. desember klokken 20.30, og etter en kort presentasjon løftet dirigent Tage Tysland taktstokken for å sette i gang den første av korets tre avdelinger. På dette tidspunktet var det ikke lenger mulig å oppdrive ledige stoler, så mange hadde nok kjent sin besøkelsestid!
Allsidighet i repertoaret kombinert med høy grad av musikalitet og sangglede var en rød tråd gjennom hele konserten. Både Richard Rodgers, Paul McCartney og Carl Michael Bellman var representert; likeså flere kjente og kjære julesanger fra inn- og utland. At avslutningsnummeret måtte tas da capo var en ytterlig anerkjennelse for KoriO, som vi nok vil høre like mye til i de nest 10 årene og flere til!

Leif-Harald Ruud

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.