*Nettavisen* Nyheter.

Engzelius deltar i LPGA-turnering på Bahamas

GLADE DAGER: Marita Engzelius fra Holmenkollen er Norges ferskeste proff. Foto: FOTO: ARILD JACOBSEN

Golfkometen Jeanette Marita Engzelius (24) fra Holmenkollen skal delta i LPGA-turnering på Bahamas. Dermed får hun spille i samme turnering som hennes store idol – og klubbvenninne Suzann Pettersen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Suzann Pettersen vil bli best i verden og bli historisk med OL-gull i golf. Her er hun hjemme i Norge på en pressekonferanse. Foto: FOTO: SOLFRID THERESE NORDBAKK

OSLO: Suzann «Tutta» Pettersen er tilbake på LPGA Tour etter å ha brukt de siste 14 dagene på trening og svipptur til Norge for å annonsere Suzann Pro Challenge. Etter fire topp-tre-plasseringer på rad er det en offensiv Tutta som er på plass på Bahamas.


– Jeg er spillesugen, og det er et godt tegn. Formen er stigende, så det blir bra å komme i gang igjen etter et par uker av, sier Pettersen i en pressemelding.

Også klubbvenninne og førsteårsproff Marita Engzelius har fått plass i startfeltet. Dermed er det klart for en liten historisk begivenhet når to norske fra samme klubb stiller til start i en LPGA-turnering.

Marita Engzelius sa til dittOslo desember i fjor at klubbvenninnen Suzann Pettersen var hennes forbilde.

– Hun er forbildet mitt. Vi kommer fra samme klubb, og hun er en av de beste i verden. Jeg kjenner henne ikke så godt, men har møtt henne noen ganger, sa Jeanette Marita Engzelius til dittOslo.

LES OGSÅ: Engzelius går i «Tuttas» fotspor

En ny opplevelse blir det uansett for begge. Pure Silk-Bahamas Classic arrangeres for første gang, og Pettersen tror værforholdene blir viktige.

– Jeg spilte banen i dag. Den er i bra stand, men man kan regne med mye vind, avslutter Pettersen.

Suzann Pettersen slår ut fra hull 10 kl 14.20 norsk tid, mens Marita Engzelius slår ut fra hull 1 kl 15.26 norsk tid.

LES OGSÅ: Engzelius får møte sitt store golfidol

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.