*Nettavisen* Nyheter.

Engzelius går i «Tuttas» fotspor

GLEDER SEG: Jeanette Marita Engzelis fra Holmenkollen gleder seg til å debutere på LPGA-touren på nyåret. Foto: Foto: Arild Jacobsen

Golfkometen Jeanette Marita Engzelius (24) fra Holmenkollen trenger 900.000 kroner for å ta opp kampen med Suzann «Tutta» Pettersen og de andre verdenstjernene på LPGA-touren neste sesong.

Klikk på bildet for å forstørre.

OVERRASKET: Jeanette Marita overrasket nok de fleste med å kvalifisere seg for spill på LPGA-touren neste sesong.

BOGSTAD: – Jeg må nok regne med rundt 900.000 kroner i utgifter, og det er veldig mye penger. Men jeg håper vi klarer å få det inn før sesongen starter, sier Jeanette Marita Engzelius.

Leverte bragd

24-åringen fra Holmenkollen og Oslo Golfklubb leverte litt av en bragd da hun ble nummer 24 på det siste kvalifiseringssteget til neste års LPGA-tour.

Turneringen gikk på Champions Course i Daytona Beach i Florida for en måneds tid siden, og 130 spillere var med i finalespillet - og 45 av dem fikk en eller annen rettighet på touren neste sesong.

LES OGSÅ: Får møte sitt store golfidol

– Alle flaggene var plassert ut på sidene på greenen, så det var veldig tøft å spille, sier Engzelius, som antageligvis får spille ti turneringer på touren.

Gleder seg

24-åringen er akkurat ferdig med fire og et halvt års studier ved University of Tulsa med gode karakterer, og er klar og motivert for å satse alt på golfen.

Jeg gleder meg. Den første turneringen går i Australia i februar, og jeg krysser fingrene for at jeg får være med der, sier Engzelius.

Hvor skal du bo?

– Det blir i USA, enten i Florida eller Arizona.

Hva er forholdet ditt til Suzann Pettersen?

– Hun er forbildet mitt. Vi kommer fra samme klubb, og hun er en av de beste i verden. Jeg kjenner henner ikke så godt, men har møtt henne noen ganger, sier sympatiske Jeanette Marita Engzelius.

LES FLERE SPORTSNYHETER FRA DITTOSLO.NO HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.