RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Enhetsskolen tråkker på de svakeste elevene»


 
  Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Den rød-grønne regjeringen har gjennom sin regjeringsperiode vært så opptatt av å minske forskjellene i skolen at de har glemt de svakeste elevene. I klasserommene sitter det både elever med store ambisjoner, og elever som bekymrer seg for hvordan de skal komme gjennom året uten å stryke. Læreren derimot prøver å løfte alle, men han ser det komplett umulig på grunn av det varierte nivået hos elevene. De svakeste elevene blir sittende å titte ut av vinduet, mens læreren vandrer rundt i klasserommet og hjelper de som jobber med oppgavene.

Mestringsfølelse er noe av det viktigste vi har fordi det får oss til å føle at vi kan bidra med noe. For min del har det alltid vært tungt å få for vanskelige oppgaver på skolen. Det har vært demotiverende og ødeleggende for mitt videre arbeid i faget. Tanken har slått meg om det virkelig er vits å være i timen, og den eneste grunnen til at jeg møtte opp var frykten for fraværet. Derfor er jeg medlem av Høyre, fordi Høyre er på lag med de svakeste elevene.

Skolepolitikk handler om å gi de aller svakeste elevene oppgaver som er tilpasset dem, i tillegg til å la de aller beste elevene strekke seg enda lenger. Jeg forventer ikke at alle elevene skal lære like fort. Noen er kjempeflinke i matematikk, og sliter i språkfag, mens andre er motsatt. Sosialistene har en merkelig tankegang når det gjelder dette. I den sosialistiske enhetsskolen, skal alle være like, mene det samme, og lære det samme.

Nivådeling i skolen gir de svakeste mestringsfølelse og mulighet til å bli bedre. Det kan da ikke være et bedre alternativ å sette en person som sliter med et fag, med en elev som kan det samme faget. Da får vi jo den svake eleven til å føle seg dårligere. Sosialistene argumenterer med at vi skal gjøre hverandre gode, også i denne settingen. Elevene burde strengt tatt kunne fokusere på sitt eget arbeid når de går på skolen; ikke lære bort andre elever. Det er lærerens oppgave.

Oslo Unge Høyre vil ha en skole hvor vi kan stille krav til elevene; men det forutsetter at elevene også kan stille krav til skolen. En av kravene er undervisning på eleven sitt nivå, uansett.

Phillip André Charles

Oslo Unge Høyre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere