Enige om å bli enige

En vinterpadler i Bestumkilen kan stå som symbol på at det går mot fred mellom partene i Bestumkilen.

En vinterpadler i Bestumkilen kan stå som symbol på at det går mot fred mellom partene i Bestumkilen.

Det går mot "fredsslutning" mellom ro- og padleklubbene og båtforeningene i Bestumkilen

Bestumkilen: Tidligere leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Jens Christopher Myhre (A), har spilt en aktiv rolle i det som må kalles en fredsprosess i Bestumkilen.

Mange harde ord har falt i striden mellom de som representerer ro- og padlemiljøet og representantene fra båtforeningene når det gjelder den fremtidige bruken av Bestumkilen. Sist uke var det på nytt et møte mellom partene for å komme frem til en løsning, og der kom det et gjennombrudd.

1000-metersbane

Myhre skriver protokoll fra møtet og konkluderer med at man har kommet til enighet på de vesentligste punktene.

Jeg vil med en gang si at protokollen ikke er sendt ut og godkjent av partene. Jeg kan røpe så mye at det er oppnådd enighet om at det skal bli 1000-metersbane i Bestumkilen og at man skal ha en fredelig sameksistens. Det er også uomtvistelig at kommunen skal utarbeide en helhetlig reguleringsplan for Bestumkilen.

Legges død

Man er også enige om en oppgradering av den innerste delen av Bestumkilen ved utløpet av Hoffselven til turbruk og få til en ordentlig avslutning ut mot sjøen. Det er også enighet om at taket for antall bryggemeter er nådd i Bestumkilen. I dette ligger også at debatten om påståtte ulovlige anlagte brygger legges død. Konklusjonen er at prosessen vi har vært gjennom, viser at det er grunnlag for enighet, sier Myhre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.