RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rune Aale-Hansen mener kommunalt parkeringshus på St. Hanshaugen er stikk i strid med grunnideologien til Venstre. ARKIVFOTO
Rune Aale-Hansen mener kommunalt parkeringshus på St. Hanshaugen er stikk i strid med grunnideologien til Venstre. ARKIVFOTO

Enige om parkeringshus

Rune Aale-Hansen (H) mener Venstre går på akkord med seg selv når de foreslår kommunalt parkeringshus og beboerparkering på St. Hanshaugen.

ST. HANSHAUGEN: Torsdag skrev Lokalavisen om Venstres ideer om utvidelse av det underjordiske parkeringshuset på St. Hanshaugen, og innføring av beboerparkering.

– Underjordisk parkeringsanlegg er noe Høyre har jobbet for lenge, og i større målestokk enn det Venstre går inn for. Noen ganger er Venstre med, mens andre ganger har de vært imot, sier Rune Aale-Hansen, gruppeleder for St. Hanshaugen Høyre i bydelsutvalget.

Venstre stemte imot

Han understreker at hans eget parti mener flere områder på St. Hanshaugen har behov for et underjordisk parkeringsanlegg.

– Parkeringsutfordringene i bydelen er imidlertid ikke avgrenset til dette området, derfor har Høyre pekt på andre områder. I sin tid foreslo vi blant annet et underjordisk anlegg under Sofies plass/Lille Bislett. Det tror jeg flere vil se behov for når hele området blir ferdig i tråd med reguleringsplanen. Da forsvinner nemlig mange plasser. Det forslaget stemte i sin tid Venstre imot, sier han.

Han understreker at Høyre likevel er svært fornøyde med at Venstre nå går inn for underjordisk parkeringshus under St. Hanshaugen.

Vekk fra liberalismen?

Aale-Hansen forteller at bomberommet allerede eies av Oslo kommune, og driftes av Europark. Han mener likevel det er rart at Venstre, som liberalt parti, vil at kommunen skal drive med parkeringsvirksomhet.

– Det er så langt unna det som er en kommunal kjerneoppgave som det er mulig. Dette må jo også være stikk i strid med grunnideologien til Venstre. Når partiet nå tar til orde for å offentliggjøre drifting av parkeringsvirksomhet, må det være lov å spørre om dette er nok et skritt vekk fra liberalismen, under han.

Negativ til beboerparkering

Aale-Hansen tror heller ikke beboerparkering vil løse parkeringsutfordringene på St. Hanshaugen.

– Gjennom sin stemmegivning i bydelen og bystyret viser Venstre at de vil redusere antall parkeringsplasser. Det er et ærlig og greit standpunkt å forholde seg til. Realiteten er imidlertid at stadig flere folk bosetter seg i Oslo, og det blir stadig flere som får biler, sier han.

Politikeren mener også at beboerparkering ikke samsvarer med et liberalt ståsted.

– Når bilparken øker, mens parkeringsdekningen går ned, sier det seg selv at vi får store problemer. Da er beboerparkering ingenting annet en et lykkespill for dem som kommer tidsnok hjem. Prinsipielt er beboerparkering problematisk for et liberalt ståsted. Det innebærer i realiteten privatisering av offentlig gategrunn, som skal forbeholdes noen få, sier han.

Aale-Hansen er redd beboerparkering også vil gjøre det vanskelig for dem som bor utenfor Oslo å finne parkering i byen.

– De fleste av oss som bor i byen har både familie og venner som bor utenbys. Skal de nå nektes å komme på besøk i indre by fordi de ikke skal få lov til å parkere? avslutter han.

 

Mer om beboerparkering:

Lader opp til beboerparkering

Vil stoppe beboerparkering

– Beboerparkering er et kinderegg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere