RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

INGEN STREIK: Det blir ikke streik i Oslo kommune, etter at partene kom til enighet tirsdag morgen. (Illustrasjonsfoto)
INGEN STREIK: Det blir ikke streik i Oslo kommune, etter at partene kom til enighet tirsdag morgen. (Illustrasjonsfoto) Foto: Arkivfoto

Enighet i Oslo kommune – streik avverget

Tirsdag morgen ble det oppnådd enighet i meklingen for Oslo kommune. Det blir dermed ingen streik i offentlig sektor i hovedstaden.

OSLO: – Vi er fornøyd med at det er oppnådd enighet, og dette var i tråd med det vi kunne forvente, sier YS' forhandlingsleder for Oslo-oppgjøret, Martin Moen, til NTB.

– Det generelle tillegget sikrer både lavtlønte og de med høyere inntekt en akseptabel lønnsvekst, sier Moen.

Forslaget YS nå anbefaler til for sine medlemmer gir et generelt tillegg på 1,9 prosent, men minimum 8.000 kroner. I tillegg er det satt av 0,42 prosent til å justere enkeltstillinger og 0,6 prosent til lokale forhandlinger: de siste punktene får virkning fra henholdsvis 1. mai og 1. juli.

– Vi er svært fornøyde med at det i år blir justeringsforhandlinger. Det er mange stillinger og stillingskategorier som det er behov for å justere utover det generelle tillegget, sier Moen.

LES OGSÅ:

Fugleunger døde under trefelling

Masseslagsmål før Brann-kampen: – De fortjener ikke å kalles «casuals». De er pøbler!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere