RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enighet om lønnskutt i Vålerenga

Vålerenga og spillerne er enige om lønnskuttene som skal rydde opp i klubbens økonomi.

VALLE: Vålerenga kutter hele 20 millioner i budsjettet før neste sesong. Siste ledd i spareplanen er et lønnskutt for alle spillere og trenere, melder klubben mandag. Se videointervju med styreleder Åge Petter Christiansen øverst i saken!

For en drøy uke siden ble det klart at klubben må gjøre drastiske grep på grunn av sin økonomiske situasjon. Ifølge VIF måtte både spillere og ledere regne med lønnskutt.

Nyheten kom etter at det allerede i sommer ble klart at økonomien i Vålerenga ikke var som den skulle.

Dagbladet skrev nylig at VIF-investor Tor Olav Trøim krevde at spillerne gikk ned 20 prosent i lønn. Kristofer Hæstad i Vålerengas spillerutvalg innrømmet samtidig at lønnskutt i utgangspunktet ikke var noe spillerne var kjempeinteressert i.

Enige mandag

I dag bekrefter imidlertid Hæstad overfor VG at partene har kommet til enighet.

– Vi er enige om en avtale. Vi har ikke tatt en opptelling ennå, men jeg regner med at de fleste spillerne er enige om denne avtalen, sier Kristofer Hæstad til avisen. 

Vålerenga bekrefter nå også at klubben er enig med de tillitsvalgte både i klubben, aksjeselskapet, og med spillerutvalget for A-lag menn, om et kollektivt lønnskutt i 2014 på 12,5 %.

– Jeg vil berømme alle de ansatte, trenere og spillere for den forståelsen de viser i den vanskelige situasjonen vi er kommet opp i. Vi har blitt enige om en bonusmodell som gjør at deler eller hele av lønnskuttet vil kunne bli tilbakebetalt etter noen kriterier, sier styreleder Åge Petter Christiansen.

Les også: Berre, Lecjaks, Bojan og Solli om kampen og fremtiden

Sparer 20 millioner

De reduserte lønnskostnadene sparer Vålerenga for rundt 6 millioner kroner i 2014. Klubben startet også en nedbemanning fra 45 til 31 ansatte i sommer, som vil spare ytterligere 6 millioner. I tillegg kommer cirka 10 millioner kroner i kutt til aktivitetskostnader i hele klubben.

– Vi må tilpasse oss en økonomisk virkelighet der kostnadssiden står i forhold til de inntektene vi skaper. Vi har for 2014 laget et realistisk inntektsbudsjett både på publikum og innenfor kommersielle samarbeidspartnere, sier styreleder Åge Petter Christiansen.

Hovedlinjene i neste års budsjett er nå på plass, slik at budsjettarbeidet kan fortsette i ukene fremover. Det ligger an til en satsing på flere unge spillere fra egen stall.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal snakket mye om økonomien i klubben og utsiktene fremover da han besøkte talkshowet Bohemen Live før siste seriekamp. Se innslaget her!

Les også: Slutt på faste plasser for Klanen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere