RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enighet om ny fotballbane i Oslo

SAGENE: Politikere fra alle partier ivrer for «Nye Voldsløkka», og alle utenom Høyre lover penger til prosjektering av en ny matchbane.

Det var fasiten da Skeid og Sagene inviterte til debatt på Sagene samfunnshus sist tirsdag. Politikerne lovet velvillig bort de litt over to millioner kronene som trengs til prosjektering av ny matchbane på Voldsløkka.

Fra SV til FrP var det enighet om planene, med Høyre som det eneste partiet som ikke kunne love pengene som må til for å komme ett steg videre.

- I disse valgkamptider er det fryktelig beskjedent å bare be om penger til prosjektering, sa Ivar Egeberg (Sp). Sammen med Tone Tellevik Dahl (Ap), Ola Elvestuen (V) og Hans Petter Aas (SV) var han tydeligst på støtten til den nye matchbanen på Voldsløkka.

De understreket hvilken unik sjanse man nå har på Voldsløkka til å skape en topp idrettspark med plass til såvel organisert som uorganisert idrett.

Sliter med tilbudet

Dette er som tatt ut av hjertet og programmet til SV. På nye Voldsløkka får man skatepark, barnehage, grøntområder, bedriftsidrettshall, landhockey og bandybane og så topper man det med en ny matchbane. Det fortjener de frivillige ildsjelene i Skeid og Sagene virkelig, sa Aas.

De to klubbene har til sammen 109 fotballlag og over 2300 medlemmer, men sliter med å tilby barn og unge fra nærområdet ordentlige trenings- og spilleforhold.

Sagene er desperate etter å få et ordentlig klubbhus istedenfor de ni kvadratmeterne de har i det nedslitte garderobeanlegget på Voldsløkka i dag, samtidig som de ønsker seg en ordentlig hjemmebane for A-laget sitt.

Skeid trenger et nytt stadionanlegg for å kunne spille norsk toppfotball, og vil med et nytt stadion kunne flytte mange av treningene for juniorene og elitelaget ned til Voldsløkka.

Dermed får de frigjort kapasitet på Nordre Åsen. Der har Skeid per i dag to grusbaner som ikke kan brukes i regn, én flott kunstgressbane og en gressbane hvor gresset ikke vil gro til 83 lag.

Kunstgress hele året

Vi er den klubben i Oslo som har dårligst banekapasitet i forhold til antall spillere, fortalte leder i Skeid fotball, Tarald Rohde.

Han ser for seg et «kjøpesenter-fritt» anlegg med kunstgress som kan brukes hele året, ikke bare for Skeid og Sagenes lag, men også andre Oslo-lag i tillegg til kvinnelandslaget, yngres landslag og Royal League-kamper.

Venstres Ola Elvestuen mente man nå må få fortgang i framdriften på Voldsløkka.

Vi må få arealplanen til bystyret fort, for å få vedtatt den nye reguleringen som alle de politiske partiene og Osloidretten ønsker. Når hovedprinsippene er lagt kan vi ta de enkelte spørsmålene etter det, sa Elvestuen.

Hans parti Venstre har gått i bresjen for landhockey/bandy-bane og skatehall, og nå ivrer han for å komme videre med stadionplanene.

Et av de store spørsmålene dreier seg om det såkalte Heidenreich-området nærmest Uelands gate. Det er i dag eid av Skanska, men flertallet av politikerne ønsker å gjøre det til en del av idrettsparken Voldsløkka.

I den nye reguleringsplanen er Heidenreich inkludert i idrettsområdet, men om Skanska vil bidra til en løsning sånn at den gamle matchbanen kan rives og en ny bygges er fortsatt usikkert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere