*Nettavisen* Nyheter.

Enklere å finne riktig transport

ILLUSTRASJON: TRAFIKANTEN

Det er ikke få transportmidler som bringer reisende videre fra Jernbanetorget daglig. Nå skal brukerne få bedre oversikt på reisen.

OSLO SENTRUM: Fredag lanserte Trafikanten sin nye hovedinformasjonstavle på Europarådets plass.

Informasjonstavlen er ledd i et samarbeidsprosjekt ledet av Trafikanten og finansiert blant annet av Oslopakke2 med deltagelse fra Jernbaneverket, Ruter As, Statens Vegvesen region Øst og Samferdselsetaten i Oslo kommune, opplyses det i en pressemelding.

For å tilby de reisende enda bedre informasjonsløsninger etablerer Trafikanten AS en ny hovedinformasjonstavle med sanntidsinformasjon for all kollektivtrafikk fra knutepunktet Oslo S / Jernbanetorget. Formålet med tavlen og tilhørende informasjonselementer fra Ruters nye designprogram på de enkelte stoppunkter, er å gjøre det enklere å orientere seg i knutepunktet. Jernbanetorget er landets mest trafikkerte kollektivknutepunkt med mange hundre avganger i timen for buss, trikk, t-bane og tog. Lystavlen inngår også i et pilotprosjekt hvor man også skal utprøve løsninger med nye kart- og informasjonsløsninger og stoppunktsmarkering. Løsningene skal samlet bidra til å gjøre det enklere å orientere seg i knutepunktet og finne fram til riktig stoppested. I alt 14 stoppesteder på Jernbanetorget og i de nærliggende gater skal få bedre informasjon knyttet opp mot lystavlen på Europarådets plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.