RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enklere hverdag for hjelpemiddelbrukere


Sylvia Listhaug er positiv til den nye ordningen
Sylvia Listhaug er positiv til den nye ordningen
NAV gjør arbeidsliv og hverdag enklere for brukere av hjelpemidler og åpner i dag Norges første og eneste utprøvingssenter for hjelpemidler, Peter Møllersvei 15.

- Utprøvingssenteret er et sted for praktisk problemløsning for brukere som trenger hjelpemidler. Brukerne skal her få enkel tilgang på den kompetansen og de tekniske løsningene som finnes. Utprøvingssenteret for Oslo og Akershus er det første i landet, og vi håper denne modellen også skal bli en realitet andre steder. NAV er opptatt av å være tilstede for brukerne. I samarbeid med Oslo kommune har vi her kommet et steg videre, sier Tone Mørk, direktør for NAV Spesialenheter.

Drop-in - utprøvingssenter

På drop-in-basis kan brukere i Oslo og Akershus, samarbeidspartnere og publikum komme for å se et variabelt utvalg av hjelpmidler i utprøvingssenteret.

Vertskap med kunnskaper om hjelpemidler og lovverk vil betjene senteret. Senteret stiller ut hjelpemidler til bruk i hjem, skole og arbeid. Her finnes barnehjelpemidler, syns- og hørselshjelpemidler, hygienehjelpemidler, manuelle og elektriske rullestoler, personløfter, arbeidsstoler med mer.

På senteret vil det også finnes datamaskiner tilgjengelig for at besøkende kan orientere seg på www.nav.no og hjelpemiddelleverandørenes nettsider.

- Det nye utprøvingssenteret er sentral i den nye brukerrettede organiseringen av hjelpemiddelformidlingen, og det er meget positivt at Oslos brukere nå får en mulighet å prøve ut forskjellige hjelpemidler og få hjelp til å velge hjelpemidler som passer dem best. Det nye senteret vil også bidra til økt tilgjengelighet for brukerne og en enklere hverdag for den enkelte, sier Sylvi Listhaug, byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo (FrP).

Ny modell for formidling av hjelpemidler i Oslo og Akershus

NAV utvikler nå en ny modell for hjelpmiddelformidling i Oslo og Akershus. Modellen er utviklet i samarbeid med kommunene og vil fremstå som mer brukerorientert. Sentralt i den nye organisasjonen vil være utprøvingssenteret som vi nå åpner 30. mars. Brukerne vil her få kvalifisert veileding og kunne komme og se og teste hjelpemidler.

7223 brukere og 26 447 hjelpemidler

I årets to første måneder lånte 7 223 brukere i Oslo og Akershus over 26 447 hjelpemidler fra NAV Hjelpemiddelsentral Oslo og Akershus. Vi behandlet 5 372 søknader. I tillegg kommer alle skjemaene for bestillingsordningen som vi håndterer. 1 419 personer fikk reparert hjelpemiddelet sitt i jan og feb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere