RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enn så lenge er det sydentilstander i Hvervenbukta


BÅDE VARMT OG TØRT: Edvard Thurmann Meland (5) fra Holmlia koste seg på Hvervenbukta torsdag. Hittil i juli har det vært ekstremt lite nedbør i Oslo.
BÅDE VARMT OG TØRT: Edvard Thurmann Meland (5) fra Holmlia koste seg på Hvervenbukta torsdag. Hittil i juli har det vært ekstremt lite nedbør i Oslo. Foto: Foto: Marianne Holøien
Ingen tenkte på helgevarselet om regn i Hvervenbukta på torsdag. Edvard Thurmann Meland (5) fra Holmlia var mest opptatt av å beskytte seg mot tremenningens vannballonger.

HVERVENBUKTA: Det fineste stedet i verden å være nå er akkurat her!

Både Edvard Thurmann Meland og tremenningen Ask Hermansen (6) var torsdag formiddag helt enige om at det ikke finnes noe bedre enn vannballongkrig i Hvervenbukta.

– Og så er det så mange krabber og fisker her, fastslår femåringen Edvard. Det var åpenbart ingen av de to småguttene som var bekymret over meteorologenes varsler om snarlig regn.

– Som å være i Syden

Også guttenes familier passet på å nyte livet i solen i det sentrumsnære strandparadiset på torsdag.

Les også: Pusser opp Hvervenbukta for én million

– Dette er barndommens trakter og vi kan jo ikke få noe bedre sted nå. Det er  nesten som å være i Syden, fastslår Asks bestefar Lasse Hermansen.  For over 40 år siden syklet han jevnlig ned på stranden sammen med Asks bestemor Kjellaug Hermansen, som opprinnelig er fra Lambertseter. Nå bor begge i Nittedal/Hakadal, men må alltid en tur innom Hvervenbukta i løpet av sommeren.

Fikk skyss med badevakten

Også for Mona Hansen fra Sinsen representerer Hvervenbukta barndomsparadiset og fine barndomsminner.

– Jeg har vært her omtrent siden jeg ble født. Besteforeldrene mine tok meg alltid med hit. De lagde alltid plass til oss oppe ved doen, og fylte opp der med sju barn og barnebarn. Det var litt av en gjeng, humrer Hansen, mens datteren Sandra (7) gjør sitt beste for å få svømmetakene til å sitte.

Men hva gjør det vel om svømmeteknikken ikke sitter ennå og det er langt til land, når det finnes serviceinnstilte badevakter med svømmebrett?

SE OPPDATERTE BADETEMPERATURER HER

Badevakt Andreas Boye Ørbæk Hansen (19) ga like godt syvåringen "drosje" inn til land, mens broren Jakob (23) holdt øye med de badende fra utkikkspunktet til badevaktene.

21 grader i vannet

De har heldigvis ikke hatt noen dramatiske hendelser å ta seg av. En viktig jobb på torsdag formiddag var å måle vanntemperaturen – som viste seg å være hele 21 grader.

– Folk flest oppfører seg veldig bra, fastslår 23-åringen.

SE VÆRVARSELET FOR DE ULIKE STEDENE I OSLO HER
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere