Gå til sidens hovedinnhold

Enorm fortetting

Politikerne i Bydel Ullern fikk et tydelig varsel om forverring av parkeringskaoset i boligområdene rundt Radiumhospitalet.

LILLEAKER: Utbyggingen ved Radiumhospitalet representerer en enorm fortetting, uten at noen har tenkt på trafikken i området, sa Jan Eilert Fleischer fra Montebello Vel under "åpen halvtime" i bydelsutvalgets møte sist torsdag.

Ikke dimensjonert

Han viste til at inneværende år vil 4.500 mennesker bevege seg ut og inn av et lite område, med de konsekvenser dette får for området.

Det meste av biltrafikken skjer gjennom Morgedalsveien og den nye tilknytningsveien til Husebybakken, som ikke er dimensjonert for så mye trafikk. I tillegg kommer all fremmedparkeringen på boligveiene, som representerer et stort problem, sa Fleischer, som viste til Radiumhospitalets mangel på parkeringshus.

Blir verre

Verre vil det også bli.

Oslo Cancer Cluster har utbyggingsplaner med 1000 nye arbeidsplasser og 250 nye elevplasser. Det forutsetter riktignok et parkeringshus, men kapasiteten blir bare 40 prosent i henhold til gjeldende parkeringsnormer. Dette forverrer situasjonen ytterligere. Vi anmoder bydelsutvalget om å sørge for en totalutredning av de trafikale og parkeringsmessige forhold i tilknytning til videre utbygging ved Radiumhospitalet, sa Fleischer.

Bydelsutvalget ville at saken skulle komme til komitébehandling.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar