RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enorm mobiltrafikk under ski-VM i Holmenkollen

Telenor opplever rekordhøye tall for mobilbruk i Holmenkollen og på Universitetsplassen, der medaljevinnerne i ski-VM blir hyllet hver kveld.

OSLO: – Vi har sett at folk bruker mobiltelefonen svært mye på skistadion i Holmenkollen og under medaljeseremoniene, sier Per Arild Meling, informasjonssjef i Telenor, til dittOslo.no.

Les også: Endelig kom sola til kollen
Les også: Tåka dempet ikke stemningen

Tallene har jevnt over vært svært høye under hver VM-øvelse, men rekorden ble satt mellom klokken 11 og 12 søndag, rett før 30-kilometeren for menn skulle begynne. I denne tidsperioden registrerte basestasjonen på Besserud omtrent 38 000 nye oppkoblinger, i følge Telenor.

Les også: Ski-VM forventer 100.000 publikummere

– Vi har aldri hatt så mye trafikk på et så lite område som det vi har sett nå. Men så har vi brukt svært mye tid og krefter på å dimensjonere riktig i forkant av mesterskapet, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor til Dagbladet.

Normal nett-trafikk

I går kveld meldte også Dagbladet om at stadig flere streamer VM-sendingene til NRK på Internett. I gjennomsnitt har NRK hatt 391.061 daglige brukere av livestreamingen under mesterskapet. Den foreløpige rekorden ble satt mandag, da Marit Bjørgen gikk inn til sitt tredje gull ved å snyte sin argeste konkurrent, Justyna Kowalscyk, for seieren på oppløpssiden. Da hadde NRK 901.589 streaminger på nett.

– Skyhøyt, rett og slett, sier NRKs analysesjef Kristian Tolonen til Dagbladet.

Les også: Miljøsjefen refser gratis plastpølser under VM

Streaming av nett-TV krever mer båndbredde enn besøk på såkalte statiske sider. Til tross for NRKs opplysninger, kan informasjonssjefen i Telenor fortelle at de ikke har sett noen markant økning i bruk av båndbredde.

– Hos oss er tallene ganske normale. Det tyder vel bare på at folk bruker nettet mye ellers også, men at de nå konsentrerer seg om ski-VM istedet, sier Meling til dittOslo.no.

LES ALT OM SKI-VM HER!

 

Tar forholdsregler

Flere store firmaer tar imidlertid forholdsregler når det kommer til bruk av nett-TV i arbeidstiden. Etter det dittOslo.no erfarer har både Terra og Gjesidige innført begrensninger for slik internettbruk under mesterskapet. En av ski-VMs største sponsorer, DnB Nor, har også gitt en klar oppfordring til sine ansatte.

– Vi sponser jo folkefesten, og prøver derfor å legge til rette for at de ansatte som har anledning til å følge med, kan gjøre det. Men vi sendte ut en melding på intranettet i starten av mesterskapet, om at ansatte bør unngå bruk av nett-TV og heller samles foran TV-skjermene vi har i lokalene våre, sier Aud-Helen Rasmussen, informasjonssjef i DnB Nor.

Rasmussen forteller at de forutså at streaming av mesterskapet kunne føre til at andre systemer ville gå tregere. Derfor er hun glad for at de ansatte har fulgt oppfordringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere