Gå til sidens hovedinnhold

Enorm UKM-stemning

150 ungdommer stilte opp for sine medelever og sørget for høy stemning lørdag, Ungdommens kulturmøns- tring gikk av stabelen på Uranienborg Fritidsklubb.

URANIENBORG: Totalt var det 32 deltagere påmeldt. Det var varierte innslag som solosang, rockeband, hip hop-dans, jazzballett og kampen om å være beste konferansier, som sto på programmet denne kvelden. Publikumsoppslutningen var bedre enn noen sinne.

Vi er vant til at det kommer rundt 20 for å se på, men i år nådde vi nye høyder. Det er jo kjempegøy, selv om vi var helt uforberedte på dette enorme innrykket, forteller leder for URRA Fritidsklubb, Trine Posaas Nilsen.

Fritidsklubben har trivelige lokaler med flere små rom, og det ble veldig trangt om plassen. Dette fikk jentene fra dansegruppen Early Winter merke godt.

Vi fikk rett og slett ikke plass til å danse. Det satt og sto folk overalt, forteller en av dem, som samtidig røper at magefølelsen er heller dårlig hva gjelder å vinne konkurransen om beste danseinnslag.

Plassmangel til tross, de ble en av vinnerne som går videre til fylkesmønstringen på Chateau Neuf 15. april. Juryen begrunnet valget med fin koreografi og hard trening som tydelig kom frem i danseinnslaget.


Nydelig tolkning

Det ble stille i salen da Marit (16) fra Uranienborg skole fremførte Bette Midlers klassiker "The Rose". Med klokkeklar stemme beveget hun både 150 ungdommer og Lokalavisens utsendte. Det var trampeklapp da hun avsluttet. Allikevel, er hun veldig usikker på hvordan dommerne synes innslaget var.

Jeg har ingen mening om hvordan det gikk. Det viktigste for meg var å få delta, og her er det så mange flinke, at om jeg ikke vinner i dag, så gjør ikke det noe, sier en beskjeden Marit.

Dessverre får vi ikke høre Marit på Chateau Neuf i april.

Da Bjørn entret scenen og fremførte Eric Clapton-låten "Tears In Heaven", var det ikke fullt så stille. Han fikk full støtte og rop av publikum så å si gjennom hele fremføringen.

Bjørn ble akkompagnert av to av fritidsklubbens ansatte, på gitar.

Dessverre hjalp ikke støtten fra publikum denne gangen, men han fikk som alle andre deltagerne, diplom og en nydelig rose.


Ingen vil vinne

Mellom innslagene duellerte Markus (13) og Jacob (13) om å være den beste konferansier. Men tekniske lydproblemer gjorde jobben tidvis litt vanskelig. Dette til tross, guttene ble ikke vippet av pinnen, og begge fremførte med glans. Allikevel er ikke noen av dem sikre på om de virkelig vil være den som stikker av med seieren.

Jeg håper at jeg ikke vinner, for jeg er jammen ikke sikker på om jeg passer til å være konferansier, jeg. Vet ikke om jeg egentlig liker å stå og prate foran en stor forsamling, betror Markus oss, og fortsetter:

Jeg vet ikke helt hva jeg vil bli, men jeg tror jeg vet hva jeg ikke vil bli, og det er konferansier, sier han målbevisst. Jeg liker å stå foran en gruppe og gjøre morsomme ting, så det bor kanskje en liten Thomas Giertsen i meg, sier han og smiler lurt med glimt i øyet.

Det gikk som Markus ville. Det var Jacob som stakk av med seieren for beste konferansier. Men heller ikke han, vet om han synes om det var så stas.

Det er ikke sikkert jeg kommer til å stille på Chateau Neuf i april. Jeg har flere ting på gang, så vi får se hva som skjer, sier Jacob hemmelighetsfullt.

Men hvilke andre prosjekter tenåringen driver med, ville han ikke røpe for pressen.


Rock = Spandex

En gruppe vi helt sikkert kommer til å få høre mer av, er rockebandet Spandex. Da de entret scenen, forvandlet lokalet til URRA Fritidsklubb seg til et lydinferno av dimensjoner.

Med stilsikkert gitarspill, tok de innersvingen på både hylende tenåringsjenter og juryen

Helt fantastisk! Vi gleder oss til Chateau Neuf, sier Adrian, vokalist i Spandex.

Takløft

Og sist, men ikke minst, var det hip hop-dans. Med malte ansikter, capser opp ned, bak frem og på siden, nærmest løftet taket seg da dansegruppen Next Level satte i gang sitt nummer. Stoler og hettegensere fløy nesten i taket i takt med musikken. Det eneste som holdt seg på plass under fremføringen, var hodeplagget. Hele lokalet gynget, og tydeligvis gjorde juryen det samme. De sendte gruppen rett til Chateau Neuf.

Next Level består av ungdom fra forskjellige bydeler, og har derfor ingen naturlig tilhørighet til én spesiell kulturmønstring.

Rett før helgen kontaktet de oss, og spurte om de kunne få lov til å delta på vår mønstring. Det syntes jeg hørtes veldig morsomt ut. Men lite visste jeg om at de kom til å ta med seg "flere bydeler" som supportere. Dette ble alt for trangt, både for publikums og deltagernes sikkerhet samt bekvemmelighet. Spesielt dansenumrene som ikke fikk utfoldet seg, ble dette vanskelig, avslutter klubbleder Trine Posaas Nilsen.

Landsmønstringen går av stabelen 7. -10. juni i Trondheim, og Lokalavisen ønsker deltagerne fra Frogner i første omgang, lykke til på Chateau Neuf.

Du kan lese mer om UKM på Internett: www.ukm.no

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger