«Ensom ullvott søker ...»

Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo.

Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo.

Jeg går mye. Både i og utenfor jobben. Jo saktere jo bedre.

Selv gatene blir roligere av det. Det er som om de puster dypere. Og sakte men sikkert kommer historiene. De små tegnene på alt livet som utspiller seg hver dag, uten at noen legger merke til det.

I går fant jeg en vott. En liten, mørkeblå ullvott med en gul sol sirlig brodert på håndbaken. Umulig passe til en hånd eldre enn 4-5 år. Et eller annet sted gikk det altså akkurat da en liten gutt eller pike og frøs på den ene hånden. Venstre, for å være nøyaktig.

Kanskje hadde han hatt mer lyst til å ha på Spider Man-vottene, og kastet av seg den stygge, stikkende ullposen så fort han hadde sett sitt snitt til det. Kanskje hadde hun tatt den av seg et sekund for å fange rene, hvite snøfnugg i den lubne barneneven, og ikke merket at votten falt på bakken. Kanskje gikk hun akkurat nå og gråt av kulde og savn etter yndlingsvotten som farmor hadde strikket? Kanskje var dessuten både mamma og pappa frustrerte over å måtte kjøpe enda et par nye votter, selv om det ville være mye enklere enn å lete gjennom hele Oslo by etter den som forsvant …

Imens ligger en ensom blå ullvott i Kirkeveien og fryser:

«Er det ingen som savner meg…?»


Cathrine Brynildsen
Journalist og hverdagsmagiker

Her kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.