*Nettavisen* Nyheter.

Enstemmig for gågate

Løkka-politikerne sendte i går en sterk søknad om gågate i Markveien.

LØKKA: Bydelsutvalget i Bydel Grünerløkka ga sin enstemmige tilslutning til forslaget om å gjøre Markveien om til en gågate, i området mellom Søndregate og Grünersgate.

Bydelsutvalget i Bydel Grünerløkka ga sin enstemmige tilslutning til forslaget om å gjøre Markveien om til en gågate, i området mellom Søndregate og Grünersgate, da saken ble behandla like før påske.

I vedtaket gir bydelen uttrykk for at de ønsker at Markveien skal bli en miljøprioritert gågate, i henhold til tidligere planer.


Det var SV som igjen tok opp saken, som har vært både diskutert og vedtatt i flere omganger. SV ønsket å gjøre Markveien om til gågate helt opp til Sannergata, men dette var det ikke flertall for i bydelsutvalget. I steden fikk Høyre enstemmig flertall for sitt forslag for å lage gågate mellom Søndregate og Grünersgate.


Saken ble tatt opp første gang i 2003, og bydelen har tidligere bevilget 500.000 kroner til arbeidet med å gjøre om gata til en så kalt miljøprioritert handlegate.

I sin tid ønsket også Høyre å søke Samferdselsetaten om fem millioner kroner i støtte for å gjennomføre vedtaket, men dette fikk ikke flertall, blant annet fordi Ap og SV stemte mot.

Før påske ble imidlertid saken igjen tatt opp og fikk altså til slutt enstemmig flertall for et moderert forslag.

I vedtaket ber bydelsutvalget Samferdselsetaten komme med en redegjørelse for prosjeketets nåværende status og saken sendes også over til byrådet og samferdsels- og miljøkomiteen i bystyret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.