*Nettavisen* Nyheter.

Enstemmig høringsvedtak

Samferdsel- og miIjøkomiteen i Oslo kommune vedtok onsdag at det skal holdes høring i dypvannsdeponisaken. Høringen blir trolig i midten av mars.

Oslo/Malmøykalven: Alle i komiteen var enige om at det burde være en høring i saken, sier Rune Gerhardsen (A) som leder samferdsel- og miljøkomiteen.

Høring i mars

Nå skal komiteens arbeidsutvalg fastsette dato og program for høringen. Gerhardsen tror høringen vil bli en gang i midten av mars.

Vi skal ikke somle, men det er viktig at vi får invitert alle involverte parter og at disse får tid til å forberede seg, sier han.

Det var SVs Hans Petter Aas som kom med forslaget om høring etter at Aud Kvalbein (KrF), Erling Folkvord (RV) og Rune Gerhardsen (A) i Nordstrands Blad 5.februar krevde stans i deponeringen og klare svar fra de ansvarlige for oppryddingen og deponeringen.

Ulike motiver

Komiteen, hvor Arbeiderpartiet og SV har flertall, vedtok høringen enstemming, men motivet for høringen er trolig ulike.

Jeg trenger å bli overbevist. Jeg vil vite hva som egentlig foregår i saken, og hvilke påstander som er gjeldende, sier Gerhardsen.

Byrådssiden (H og FrP) stemte i sin tid sammen med SV, RV og Venstre for deponiet.

Byrådssiden ønsker en høring for å bekrefte at alt er i orden, sier Gerhardsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.