RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enstemmig ja til kirkeutvidelsen


Menighetsforvalter Vigdis Nielsen Bø, Frank Hagen og Nils Martin Espegren i vyggekomitéen smiler bredt over at byutviklingskomitéen onsdag kveld sa ja til utvidelsen av Nordstrand kirke, slik miniatyren til arkitekt Are Meinich viser.
Menighetsforvalter Vigdis Nielsen Bø, Frank Hagen og Nils Martin Espegren i vyggekomitéen smiler bredt over at byutviklingskomitéen onsdag kveld sa ja til utvidelsen av Nordstrand kirke, slik miniatyren til arkitekt Are Meinich viser. Foto: Foto: Aina Moberg
En enstemmig byutviklingskomité sa onsdag kveld JA til utvidelsen av Nordstrand kirke.

SENTRUM/NORDSTRAND: – Dette er veldig, veldig positivt for oss, sa en hoppende glad Nils Martin Espegren, leder av den lokale byggekomitéen og nestleder i menighetsrådet, fem minutter etter at avgjørelsen falt i Rådhuset.

Sammen med Frank Hagen var han til stede på møtet da beslutningen ble tatt.

– Nå er vi spente på om bystyret kommer med de nødvendige bevilgningene (50 milllioner, red. anm.) Med den store støtten de har gitt oss de siste ukene, må de bare følge opp når budsjettet for 2011 skal komponeres, smiler han.

Torbjørn Borgen, bygg- og anleggsjef i Kirkelig fellesråd, går ett skritt lenger:

– Vi ser frem til å komme i gang med riving og bygging i 2012.
 

Stor spenning

Etter at byråd Bård Folke Fredriksen (Høyre) fredag 26. februar kom til Nordstrand menighet og «forkynte» at han så bort i fra både bevaringsvedtaket fra 2004, og Byantikvaren og Plan- og bygningsetatens innsigelser til utvidelse av kirken, har menigheten levd i spenning.

Spørsmålet har vært om også byutviklingskomitéens 13 medlemmer ville gi den samme dispensasjon fra reguleringsplanen som byrådet gjorde.

På forhånd var det klart at både Høyre (4) og Frp(2) ville si ja.Tirsdag kom beskjeden om at SV-representantene (2) var positive. Onsdag formiddag røpet også Venstre (1) at svaret ville bli ja. Under avstemmingen stemte så Arbeiderpartiet (4) for utvidelsen. Enstemmig altså!

En tretti år gammel drøm går nå i oppfyllelse for Nordstrand menighet. Kirken har i dag plass til 220 personer, mange får ikke plass under vanlige gudstjenester. Etter utvidelsen blir det 450 seter.

Jubelkake

I Nordstrand menighet har man ikke vært helt våget å tro at det ville gå deres vei i Rådhuset onsdag kveld.

Nå er det bare glede, riktig STOR glede å spore, både på kontoret, i menighetsrådet, blant prestene og sikkert i hele menigheten som omfatter 11.500 personer.

Menighetsforvalter Vigdis Nielsen Bø har lovet å stille med jubelkake til lunsj torsdag. Nordstrands Blad kommer tilbake med rapport fra bløtkakespisingen.


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere