RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er 100 østensjøbarn på venteliste symbolske- Torger Ødegård?

Bydel Østensjø vil ha 100 barn uten barnehageplass til høsten. I Nordstrands Blad 24. april framstår det som om Byråd for kultur og Utdanning, Torger Ødegård fra Høyre, mener SV driver med symbolpolitikk når vi ønsker full barnehagedekning.

I Bydel Østensjø er det mellom 500 og 600 flere barn som har barnehageplass i dag enn for fire år siden, og det har vært gjort en kjempeinnsats for å få dette til. Høyre i Oslo skal ha honnør for at de fram til nå har deltatt i dette løftet sammen med regjeringen og bydelspolitikerne, men det gjenstår fortsatt et lite stykke før vi er i mål.

Det vil ta vinter og vår før Østensjø får ferdigstilt de neste barnehagene som er planlagt. Skal barnehagekøen avskaffes på kort sikt, må det settes opp midlertidige barnehager i mellomtiden. Bydelen har planer om å etablere to midlertidige barnehager, som kan gi 100 barnehageplasser til høsten. Høyre vil likevel ikke bevilge penger til dette formålet i 2008.

Torger Ødegård (H) hadde full barnehagedekning som mål allerede innen 2005. Dette viste seg å bli vanskeligere enn antatt, og det har jeg stor forståelse for. Men hvis byråden "sprekker på oppløpssiden" og slakker av på tempoet i å skape nye barnehageplasser, vil målet om full barnehagedekning ikke nås før i 2010 eller 2011. Dette er ikke symbolpolitikk, Torger Ødegård - sett av penger til midlertidige barnehager raskt!

Hanne Eldby (SV)

Leder for Oppvekstkomiteen i Østensjø

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere