RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rebecka Rød-Dønvold og Hans Jacob Hauge (begge 10 klasse) er glad for hjelpen de får i leksehjelptimene. Begge har et ønske om å bli bedre i matte.
Rebecka Rød-Dønvold og Hans Jacob Hauge (begge 10 klasse) er glad for hjelpen de får i leksehjelptimene. Begge har et ønske om å bli bedre i matte. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Er blitt bedre i matte

Lambertseter vgs er en av skolene i Oslo som er med i et nytt leksehjelpprosjekt med fokus på realfag, og allerede har elevenes resultater forbedret seg betydelig.

OSLO ØST: Leksehjelpen kjøres felles for ungdomstrinnet og vgs, og er et tilbud for alle på Oslo Øst som ønsker hjelp med ulike fag.

På leksehjelpen får elevene hjelp av lærere fra Lambertseter vgs, ungdomskolelærere, realfagsstudenter fra Universitetet i Oslo og UMB. Rådgiver Bjørn Serkved administrerer leksehjelpen.

Deler kunnskap

I tillegg har de håndplukkede elever fra VG3 med meget høy realfagskompetanse.

En av disse elevene er 17 år gamle Martin Bernsten, som villig deler sin kunnskap med de andre elevene.

– Det går veldig fint å lære bort. Elevene som er her har et ønske om å lære mer, og de er flinke til å høre etter når man forklarer noe nytt, sier Berntsen, som forteller at flere elever kommer igjen og igjen, noe han setter pris på.

Fokus på realfag

Elevene kan få hjelp i alle fag, men det er særlig lagt vekt på at veilederne har god kompetanse i realfag. Rektor på Lambertseter vgs, Claus Hagli opplever en økende deltagelse blant elevene .

– Det er absolutt en stigende interesse fra i fjor. Leksehjelp er et satsingområdet i Oslo, og da har man valgt å konsentrere ressursene på to skoler, hvor Lambertseter er en av de skolene, sier Hagli.

To av elevene som setter pris på litt ekstra hjelp er Rebecka Rød-Dønvold fra Brannfjell ungdomskole, og Hans Jacob Hauge fra Nordseter ungdomskole ( begge 10.klasse)

Bedre karakterer

– Jeg sliter litt med matten, og vil gjerne bli bedre, sier Rebecka, som håper hun kan være med på videre kurs.

Også for Jacob er det matten som er hovedfokuset.

– Vi skal ha mange prøver nå fremover, blant annet heldagsprøver, og det er viktig med gode karakterer nå som vi har siste året før videregående, sier Hauge.

Som en ekstra bonus får også alle elevene som benytter seg av tilbudet et varmt måltid .

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere