*Nettavisen* Nyheter.

Er de fremtidens gründere?

BEST: Kamilla Rosén Olsen, Kaja Nesser, Matilde Finstad Huseby og Emma Sundquist Aune vant pris for beste idé på grundercamp. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Det slo de miljøvennlige vinnerne av prisen for beste idé fast, på Gründercamp på Engebråten skole fredag.

ENGEBRÅTEN: – Vinnerne av beste idé har funnet en løsning som gjør noe bra for miljøet og som vil føre til nedgang i CO2-utslipp, sa juryen i sin begrunnelse før de avslørte de ulike vinnerne på Engebråten skole fredag.

Gründercamp ble arrangert for alle skolens 270 elever i 8. klasse fra onsdag til fredag 15. juni . Regien sto skolen i samarbeid med IKT-Norge, Teknisk museum, Ungt Entreprenørskap og skolens FAU for.

Oppgaven var å lage en idé til en digital løsning som har en positiv effekt på miljøet. Elevene måtte skrive en forretningsplan og presentere det hele digitalt for forsamlingen.

Bil på nett

Drive1car kaller jentene i gruppen «Fremtidenes gründere» sitt konsept.

– Det et et nytt nettkonsept, som er litt sånn facebook-aktig, sier Kamilla Rosén Olsen.

– I stedet for at man bruker en bil hver til jobb eller andre ting, kan man være med i nettsamfunnet og se hvem som skal kjøre hvor og når, sier Emma Sundquist Aune. De forklarer at det skal være enkelt å bruke, og oppdateringer følges jevnlig opp 24 timer i døgnet. Med andre ord kan du finne ut hvem som kjører til samme sted som deg, og henge deg med på turen.

Bytte tjenester

– Det skal være gratis, men man bytter på en måte tjenester. Har du sittet på med en person, kan du kjøre den personen en annen gang, forklarer jentene.

– Det er veldig bra app for pendlere, og så blir det mindre biltrafikk, sier Kaja Nesser I tillegg får man nye venner, sier jentene.

Målet er å kjøre dieselbiler bare en gang i uka, og selvsagt stable flere mennesker inn i færre biler og dermed redusere utslipp.

– Vi visste ikke at vi skulle vinne, sier Matilde Finstad Huseby som er glad for nyheten. I tillegg til bil-jentene ble det også delt ut priser for beste presentasjon og publikumspris, til stor glede for de engasjerte gründer-spirene.

– Vi er fremtidens gründere, slår jentene fast. De skal også presentere sin idé for fagfolk, så kanskje Drive1car blir en realitet i snarlig fremtid.

Nordre Aker Budstikke følger saken!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.