RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er de gamle verdier døde?

Brukermedvirkning har blitt et moteord. For 20 år siden fant vi ikke ordet i ordlisten. Brukermedvirkning som har sin opprinnelse i «servicedemokratiet», møtte vi for alvor på 90-tallet. Det var et sentralt virkemiddel for å bedre de offentlige tjenestene og et nyttig redskap for en bedre kvalitetssikring av tjenestene. Og brukerne fikk et etterlengtet redskap for å bli hørt i ulike sammenhenger- i skole, kulturliv, eldreomsorg, helse- og sosialsektoren for bare å nevne noen områder.

Det er lite ønskelig å gå med ryggen inn i fremtiden.

Brukermedvirkning har kommet for å bli. Oslo er en kommune som gjennomfører brukerundersøkelser som på mange måter er en tilfredshetsundersøkelse.

Men kommunale leietakere i hovedstaden blir knapt spurt. Utallige levekårsundersøkelser viser at gruppen kommunale leietakere i indre øst sliter.

Det er primært markedsverdiene som styrer hovedstaden. Verdier som rettferdighet, fellesskap, omsorg og kjærlighet blir lett ofte kun honnørord som ikke har så mye med den vanlige borgers virkelighet å gjøre.

Vi er alle opptatt av framtiden, for det er der vi skal tilbringe resten av livet. Det er stadig færre som tror at blårussen i nevneverdig grad kan bedre levekårene til de svakeste i Oslo. Jeg tviler på at omstillinger, rasjonalisering og et fortsatt H/Frp-byråd vil det føre en varmere by med større rettferdighet.

Jeg tror det fremdeles er mye ressurser til et mer rettferdig og varmt bysamfunn dypt nede i osloborerens folkesjel. Og denne røsten er langt viktigere enn stemmene fra Oslo Børs!

Det stilles ofte spørsmål om hva som lønner seg rent økonomisk.

Blårussen i Oslo kommune har anledning til å vise at verdier er noe langt mer enn de lærte i studietiden. For våre forfedre som vokste ut av fattigsamfunnet og bygde opp et bysamfunn hvor folk tok vare på hverandre og brydde seg. Og de bygde på solide verdier som måtte læres og vedlikeholdes. På arbeidsplass, skole, i familien og i vennekretsen, i lag og foreninger og gjennom politisk virksomhet fikk de en livserfaring og en trygghet bygget på verdier og normer. Dette limet er etter min mening i ferd med å løsne. Derfor trenger vi et nytt styre i Oslo!Knut Sand Bakken

Listekandidat Sagene Ap

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere