RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er dette den neste Lamborghini-en?


Namir er navnet på dette konseptet, signert Italdesign Giugiaro. Selskapet kan få stor innvirkning på utformingen av den neste Lamborghini-en.
Namir er navnet på dette konseptet, signert Italdesign Giugiaro. Selskapet kan få stor innvirkning på utformingen av den neste Lamborghini-en. Foto: Fokto: Øivind Skar
VW tar styringen i Italdesign Giugiaro som står bak en rekke spektakulære biler.

VW kjøper seg opp til 90,1 prosent eierandel i det internasjonalt anerkjente design- og utviklingsselskapet Italdesign Giugiaro.

Aksjene ble imidlertid kjøpt av Audis italienske datterselskap Lamborghini Holding. Det betyr at Italdesign Giugiaro kan få stor innflytelse på hvordan arven etter for eksempel Murciélago vil se ut

- Med denne aksjeposten i Italdesign, har vi sikret oss et av selskapene som er mest kjent innen design og utvikling i bilbransjen. Italdesign er flaggskipet for kreativ italiensk bildesign, sier Martin Winterkorn, konsernsjef i Volkswagen.

Den første Golf-en

Volkswagen-gruppen har samarbeidet med IDG i mange tiår. Giorgetto Giugiaro har skapt seg et navn ved å være med på å utvikle konsepter som Golf I, den første Volkswagen Passat, Scirocco og Audi 80.

Volkswagen og IDG samarbeider allerede tett om pågående prosjekter, blant annet om utviklingen av Volkswagen Up-modellene.

Gjennomføring av avtalen er avhengig av en standard godkjenning av myndighetene.


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere