Er dette en bil?

Runar Nesbye i Oslo Vei graver seg inn i snøhaugen og konstaterer at det ikke er noen bil under før han setter seg tilbake i hjullasteren for å fjerne snøen fra Thurmanns gate.

Runar Nesbye i Oslo Vei graver seg inn i snøhaugen og konstaterer at det ikke er noen bil under før han setter seg tilbake i hjullasteren for å fjerne snøen fra Thurmanns gate.

Runar Nesbye i Oslo vei må sjekke ekstra nøye om det er en bil under snøfonna i Thurmanns gate før snøen fjernes.

Store snømengder blir skrapt sammen før snøfreser kommer for å fylle den opp i lastebiler.

Trafikketatens betjenter måtte grave seg inn for å få lagt en liten gul hilsen under vindusviskeren på denne bilen. Rundt 100 biler blir hver dag tauet bort for å fjerne snøen fra Oslos gater.

SAGENE: -Det er nok bare en snøhaug, sier han etter å ha gravd seg langt inn i snødungen uten å treffe på metall.

Mandag morgen var entreprenøren Oslo Vei i full sving med snøfjerning i Thurmanns gate og Stockfleths gate på Sagene. Mange tonn med snø skulle fjernes.

Allerede før helge ble de midlertidige parkering-forbudt skiltene satt opp og søndag var bileiere i området i gang med å grave fra nedsnødde biler som måtte fjernes før klokken sju mandag morgen.

En del biler sto igjen og Trafikketatens betjenter skrev ut gebyrer og bestilte tauing.

Rundt 100 biler blir hver dag tauet bort for å muliggjøre snørydding i Oslos gater.

Dumper i sjøen

Snøen fra indre by kjøres til snødeponiene på Åsland og Hasle. Til nå er det kjørt rundt 15.000 lass og deponiene er snart fulle. Derfor begynner Oslo kommune å dumpe snø i sjøen fra i dag av. Denne snøen skal ifølge representanter fra Oslo vei kun komme fra ytre by, og er dermed mindre forurenset.

Fylkesmannen i Oslo og Akershus har på faglig grunnlag ingen prinsipielle motforestillinger mot tipping i sjøen. Tvert imot vurderes det å ha større miljømessige konsekvenser å transportere snø med biler ut til Oslos nabokommuner.

Sjekk på nett

Det er Samferdselsetaten som er ansvarlig for å brøyte og strø alle kommunale gater, veier og fortau, i tillegg til gang- og sykkelveier i Oslo.

Her finner du oversikten over når din gate skal ryddes for snø.

Varselskilt om midlertidig parkeringsforbud skal settes opp i god tid før snøryddingen begynner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.