*Nettavisen* Nyheter.

Er dette et MMORPRTSCCG?

TUNGEKRØLL: Noen ville sikkert bli fristet til å kalle det et MMORPRTSCCG (Massively Multiplayer Online Role Playing Real Time Strategy Collectible Card Game), men i bunn og grunn er dette likevel et sanntidsstrategispill.

Ta en håndfull strategi, et stykke kortspill og en dæsj massivt onlinespill, og du får Battleforge.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

SPILLVERKET.NO: Sjangerbegrepene vi til daglig omgir oss med blir mer og mer vannet ut for hver dag som går. Nye sjangerblandinger dukker opp med jevne mellomrom, og Battleforge er i høyeste grad en av disse blandingene.

Noen ville sikkert bli fristet til å kalle Battleforge et MMORPRTSCCG (Massively Multiplayer Online Role Playing Real Time Strategy Collectible Card Game), men i bunn og grunn er dette likevel et sanntidsstrategispill.

Massiv online

Den grunnleggende delen av spillet er ikke så ulik Warcraft eller Red Alert i både oppbygning og visuell stil.

Les om World og Warcraft her

Les også anmeldelsen av Command & Conquer: Red Alert 3

Kontrollsystemet er nesten prikk likt alle klassikerne, og fantasiverdenen er en noe anonym variasjon over alle andre middelalderfantasiverdener vi har vært borti.

Derimot er ikke spillet delt opp i adskilte enspiller- og flerspillerdeler, slik vi er vant med.

Det fortoner seg som et slags massivt onlinespill med chattevinduer og vennelister, der oppdragene veksler mellom å være begrenset til én spiller, eller kreve at flere samarbeider om å nå målene. I tillegg er naturligvis spiller-mot-spiller-kamp mulig, både alene og i grupper.

Sniktitt: Naval War: Arctic Circle

Plagsom detaljstyring

Battleforge er i bunn og grunn et veldig solid og fartsfylt sanntidsstrategispill fritt for plagsom detaljstyring. Det har også fått en morsom vri.

Å bygge seg opp en massiv samling av kort tilfredsstiller samlemanien, og å eksperimentere med ulike kombinasjoner av kort lar deg bruke dine taktiske evner.

Det er også et pluss at mange av oppdragene er skreddersydd for samarbeidsspilling, selv om de godt kunne ha droppet 12-mannsvarianten.

Les også vår anmeldelse av Wanted: Weapons of Fate

Friskt pust

På den annen side er det en litt anonym og uinteressant verden dette foregår i, litt få oppdrag, og for mye fokus på å spille de samme brettene flere ganger for å forbedre kortstokken.

Jeg ønsker ikke å bli tvunget til det man på fagspråket kaller "grinding" for å kunne være med å konkurrere i flerspillerdelen, men nettopp det legger altså Battleforge til rette for.

At ekte penger gir fordeler kan også oppleves som et problem, ikke minst fordi kortstokken ene og alene er spillets taktiske alibi. Disse tingene gjør at det er mer enn ett skår i gleden over dette ellers spennende spillet.

Selv om spillet til dels er et friskt pust på enkelte områder, er det tydelig at det finnes mange andre strategispill som har høyere levetid og til syvende og sist er mye mer interessante.

Les hele anmeldelsen av Battleforge på Spillverket.no

Annonsebilag