*Nettavisen* Nyheter.

Er dette ulven som drepte Wendy?

Statens Naturoppsyn bekrefter at ulven som drepte elghunden Wendy i Østmarka, er sporet fra Romerike. Der skal dette bildet ha blitt tatt i februar.

OSLO: Det er ikke lenger tvil om at det virkelig var Gråbein som tok livet av elghunden Wendy – nord for Lutvann ved Lindeberg i Oslo - tidligere i uka. Med andre ord i «ulvesonen», hvor Stortinget har bestemt at det godt kan være ulv.Og rovviltansvarlig Jan Huseklepp Wilberg i Statens Naturoppsyn kan nå bekrefte at det kom inn rovdyrobservasjoner fra Østmarka i februar i år, som tydet på at det var en muligens hannulv, som kom østfra - fra Øyernområdet, og over til Enebakk og Oslomarka.

LES OGSÅ: HER HAR DET GÅTT ULV!

Store ulvespor

– Ja, vi fikk inn rovdyrdata i februar i år, blant annet meldinger om store ulvespor i skiløypene i Østmarka, muligens en hannulv. Det kan nok tyde på at det er denne ulven som har tatt elghunden, forteller Wilberg.

Samme ulv?

Avisen har blitt tipset med ovennevnte bilde av selveste Gråbein. Det er angivelig tatt med privat viltkamera på Romerike i forrige måned.

– Kanskje var det denne ulven som drepte elghunden i Østmarka?

– Jeg kjenner til dette bildet. Dette kan være samme ulven, for den er sporet fra området der bildet er tatt, sier Wilberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.