RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er din bestevenn firbeint, kameravant og PR-kåt?


FIFFI BLE KJENDIS: Vorstehhunden Fiffi var «Bikkja i bakken» i 2012, men nå søker Skiforeningen etter nye pelskledte kandidater.
FIFFI BLE KJENDIS: Vorstehhunden Fiffi var «Bikkja i bakken» i 2012, men nå søker Skiforeningen etter nye pelskledte kandidater. Foto: Foto: Skiforeningen
– Vi trenger kandidater nå og oppfordrer alle som kjenner den perfekte hund til å delta, sier kommunikasjonssjef i Skiforeningen, Emilie Nordskar. Nå søkes «Bikkja i bakken» til sprell og glede.

HOLMENKOLLEN: Oppdraget er både tradisjonsrikt og ærefullt, og innebærer å løpe unnarennet under hoppsøndagen i Kollen 9. mars.

«Bikkja i bakken» har vært et fast innslag på Holmenkollsøndagen siden 1930-tallet. Stuntet foregår i pausen under hopprennet og har skapt stor entusiasme gjennom mange år.

Selve stuntet går ut på at den utkårede Bikkja i bakken løper i unnarennet foran et brølende og engasjert Kollen-publikum.

– Vi leter etter en hopp- og skiinteressert hund som er glad i folk. Gjerne en vilter type med friske fraspark og som kan løpe godt.

– Vi er åpne for alle hundetyper, og det er definitivt personligheten som teller, sier Emilie Nordskar, kommunikasjonssjef i Skiforeningen.

Arrangøren leter etter en hund som vil synes godt i bakken, og vektlegger egenskaper som: sportsinteresse og god helse, god hørsel, lydhør for sitt eget navn og tonnevis med sjarme og personlighet.

Høres dette ut som din elskede firbeinte venn? Vel, da er det på tide å søke. Konkurransen #bikkjaibakken2014 varer fram til fredag 28. februar.

LES OGSÅ: Hunden Marvin tar telefonen og klesvasken

Mistet kontrollen

Men, det populære innslaget startet egentlig som en ren tilfeldighet. På 30- tallet mistet en tilskuer kontroll over hunden sin, som sporenstreks løp ut i unnarennet.

Hunden vakte stor begeistring og siden den gang har det blitt gjennomført «Bikkja i bakken»-stunt.

Tradisjonen stoppet opp på midten av 90-tallet da rennledelsen mente det ikke var sikkerhetsmessig forsvarlig.

Etter at den nye hoppbakken i Holmenkollen stod ferdig, ønsket rennledelsen å gjeninnføre «Bikkja i bakken» som et fast innslag under Kollen-søndagen.

LES OGSÅ: Karin (75) tok bronse i veteran-VM

Lights, camera, action!

For å delta i konkurransen må du publisere ditt beste bilde eller filmsnutt av hunden din på Instagram.

Bidraget merkes med #bikkjaibakken2014, samt en kort begrunnelse på hvorfor akkurat din hund bør få det ærefulle oppdraget.

Vinneren av konkurransen får billetter til Holmenkollsøndagen, og muligheten til å oppleve en tradisjonsrik dag full av skiglede og høy puls.

Utvalgte hundebilder kan bli vist på Facebook-siden til Holmenkollen. De fineste hundebildene kan i tillegg bli plukket ut til å vises på storskjermen under Holmenkollrennene 8. og 9. mars.

LES OGSÅ: Arvelig belastet og skremmende gode

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere