Er du 60+ og sulten på livet?

Berit Hexeberg og Berit Liband gleder seg til å høre andre eldres syn på det å bli pensjonert.

Berit Hexeberg og Berit Liband gleder seg til å høre andre eldres syn på det å bli pensjonert.

Frogner seniorsenter inviterer til diskusjon omkring det å bli eldre.

Frogner: 25. januar starter kurset ”60+ og sulten på livet”. Hensikten er diskusjon og refleksjon om hvorfor en del frykter pensjonisttilværelsen.

– Når man ikke lenger har en jobb å støtte seg til føler mange en slags tomhet, sier Berit Liband. Hun har selv passert 80 år, men har på ingen måte tid til å kjede seg. Sammen med kollega Berit Hexeberg ønsker hun å invitere eldre i bydel Frogner til refleksjon om omstillingsfasene mange opplever som utfordrende når de blir eldre.

Liband forteller at det er viktig å være bevisst på at man går inn i en ny fase i livet. Klarer man dette vil det være lettere å beholde motivasjonen og livsgleden.

Vil lytte

De to damene legger vekt på at det er kursdeltakerne som legger føringen på hvilke samtaleemner det vil fokuseres mest på.

– Vi har selvfølgelig et opplegg som er basert på fagkunnskap, men vi vil la deltakerne få diskutere det de mener er viktig. Alle skal bli hørt, sier Hexeberg.

I motsetning til Liband har hun akkurat passert 60 år, og forteller om utfordringer om det å være i begynnelsen av pensjonistfasen.

– Mange pensjonister i 60-årene har barn, barnebarn, egne foreldre og svigerforeldre. Det er mange hensyn og ta, og mange føler omverdenen forventer at de trer inn i rollen som omsorgspersoner for de rundt dem, forteller hun.

Slutter ikke å vokse

De to pensjonerte damene har mange års erfaring som sosionom, og seniorveileder. De møtte hverandre på seniorsenteret og det var en samtale med daglig leder, Kjersti Engh, som ga dem ideen til å starte refleksjonsgruppen.

– Jeg luftet spørsmålet om hvorfor vi er redde for bli pensjonister og hvorfor det er slutt på egenutvikling når vi blir eldre, sier Engh. Det nytter ikke å stikke hodet i sanden og fornekte alderen. Vi må heller hjelpe hverandre til å takle utfordringene som kommer, og se at det er mulig å vokse som menneske i eldre år.

Både hun og initiativtakerne tror det er et stort behov for slike grupper i bydelen, og de håper så mange som mulig vil melde seg på kurset som fortsatt har noen ledige plasser.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag