RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er du en grillmester?


 
 
Lørdag 7.juni er det klart for NM i grilling på Aker Brygge. Meld deg på innen 28.mai og kjemp om en tur til grillingens mekka; USA.

Grillmesterskapet er et mesterskap hvor ingen er proffe, men alle har et brennende hjerte for hva som kan skapes på en grill.

Her går det bokstavelig talt hett for seg. Lag fra kjøttbransjen kjemper side om side med lag fra bilverksteder og frisørsalonger og alle mulige og umulige kompislag. Til sammen utgjør de et stort fellesskap rundt grillens gleder.

- Det er stor interesse for dette. Det er fryktelig sosialt å grille og så langt har 27 lag meldt seg på, opplyser Informasjonsleder i Opplysningskontoret for kjøtt Oda Christensen.

- Her trenger man ingen matfaglig bakgrunn. Bare en god porsjon grill-entusiasme, fortsetter hun.

Det er femte året NM i grilling arrangeres og det er mange gjengangere som møter opp.

- Vinnerne fra i fjor, ålesunderne Laila Hole og Katrine Lorgen, stiller også i år. Kjenner jeg de rett har de allerede pakket og er klar til å reise, ler Oda.

- Kan lære av amerikanerne

I folkejuryen sitter det representanter for folk flest. Mens fagjuryen består av et aldri så lite stjernelag av landets matkjendiser. Og de som blir kåret til Grillmestere og Norgesmestere i grilling, vil hedres som verdige mestere.

- Juryformannen vår er Crag Whiston. Han er Norges grillkonge som har gitt ut mange bøker. Han har lang erfaring, både fra sin amerikanske bakgrunn og matfaglig, sier Oda.

Hun sier at nordmenn har mye å lære av amerikanerne når det gjelder grilling.

- Det er mer tradisjon for grilling i USA. Vi har litt å lære av de sånn teknisk sett, for eksempel det med tidspunkt på grillingen osv. Men vi nordmenn synes i alle fall det er hyggelig å grille og vi er flinke til å gjøre en sosial greie ut av det, fortsetter hun.

Bestilt godt vær

Hvert lag bør bestå av to til tre deltakere, og alle typer griller kan brukes. Lagene må selv stille med det nødvendige utstyret.

Selve konkurransen foregår på baksiden på Aker Brygge, slik at det er god plass både til grillmestrene og publikum.

- Vi har bestilt kanonvær den dagen. Publikum kan fritt gå rundt å se og smake under arrangementet. Det er et publikumsvennlig mesterskap, hvor de kan hente god inspirasjon fra andre, sier Oda Christensen.

Seks disipliner

Det vil bli kåret Grillmestere i hver av disse seks disiplinene:

- Grilltallerken
- Spareribs
- Beste hjemmelagde grillsaus/marinade
- Utfordringen
- Beste burger
- Triveligste og ryddigste lag

Det laget som har høyest sammenlagt poengsum når alle disiplinene er lagt sammen, blir Norgesmester i grilling 2008.

- Nytt for året er utfordringen. Her får deltakerne utdelt en råvare som vi ønsker å se hva de får ut av den, avslutter Oda.

MELD DERE PÅ HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere