RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er du et søppelsvin?

Antakeligvis ikke. Men da snøen forsvant, fikk vi se at noen er det. De siste ukene har vi fått flere henvendelser om at søppel ligger og flyter. I gatene, i grøfter, på rasteplasser og ved skolene. Papir, ølbokser, hageavfall og, ekkelt nok, til og med brukt dopapir ligger på bakken. Både fra Bydel Vestre Aker og Ullern kommer det frustrerte hjertesukk. De ser at nærmiljøet forsøples. Søndagsturen blir liksom ikke den samme når restene av et månedgammelt nachspiel roper sitt klare språk i grøftekanten.
Leder i bydelsutvalget i Vestre Aker, Elin Horn Galtung, ble med oss på en tur for å sjekke forholdene. Den engasjerte patrioten så at det var bra enkelte steder. Men hun ble også sint og oppgitt over steder hvor det ikke var bra. For en leder som er opptatt av at vi alle skal ha et godt og pent nærmiljø, var det trist å se hva som slenges fra seg. Og ikke minst det faktum at noen i det hele tatt gjør det.
Uten at det er noen trøst, så er sannsynligvis ikke våre bydeler verre enn andre. Generelt er vi nordmenn blitt litt slappere i moralen og sløvere i vår omgang med ting vi vil bli kvitt. En tom brusboks, et sjokoladepapir eller et bananskall som hives ut av syne, er liksom ikke vårt problem lenger. Selv om du bor der. Kanskje vi kan rettferdiggjøre det ved at søppelkassen var full, og at det ikke er vår skyld. Tja, unnskyldningen blir noe tynn. De aller, aller fleste av oss er utstyrt med to friske hender og lommer. Vi tar neppe skade av å putte sjokoladepapiret i lomma og kaste det når vi kommer hjem, eller til en søppelkasse. Flasken som vi ikke får pant for, makter vi også å putte i glasscontaineren. I den kan du også more deg med å knuse glasset, i stedet for at glasskår skal skade barn eller dyr. "Trøsten" er at en del av avfallet kommer fra utenforstående. Noen synes dessverre det er helt greit å ta seg til rette på rasteplasser i Sørkedalen. Der legger de igjen rester fra et hverdagsliv de ikke ville ta med seg.
Men generelt snakker vi om å ha sunn fornuft, og vi snakker om nærmiljøet du ferdes i hver eneste dag. De færreste av oss lar søppel og skrot ligge midt på stuegulvet. Da er det like naturlig at vi ikke vil ha det samme der vi venter på T-banen.
Kongeparet skal besøke Bydel Vestre Aker 17.mai. La dem få se at vi bryr oss om nærmiljøet vårt!


De færreste av oss lar søppel og skrot ligge midt på stuegulvet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere