*Nettavisen* Nyheter.

Er du klar for et ordspill?

Ansvarlig redaktør Tore Bollingmo utfordrer deg til en runde med Wordfeud. Foto: Foto: Anders Auberg

Ansvarlig redaktør Tore Bollingmo utfordrer deg til Wordfeud. Og du kan vinne flax-lodd.

Scrabble var en av klassikerne i oppveksten. Den gang brettspill ikke var «old school», men faktisk en av de fritidssyslene man bedrev innendørs når været eller omstendighetene for øvrig la opp til det.

Det er en klisje, men det var før pc og dessuten ikke noe fjernsynstilbud mellom skoletid og kvelden. før 18.00. Det gikk i hatt over hatt, ludo og stigespillet i unge år, mens man etterhvert avanserte til kinasjakk, den forsvunne diamant, monopol og til slutt scrabble etterhvert som man vokste til og utvidet sine strategiske evner og allmennkunnskap. Dette var vel å merke før Trivial Pursuit, Geni, Fantasy, Pictionary og andre nymotens varianter, og sjakk var for meget spesielt interesserte.

Enten man liker det eller ei så har mennesket evne til å leke og ønsket om å være sosial også satt sitt preg på den digitale og mobile hverdagen i 2012. Selvsagt har den det. Derfor var det et naturlig samtaleemne da en redaktørkollega i oktober fisket opp sin iphone under en middag og viste meg det nyeste på app-fronten. «Wordfeud. Du kommer til å elske denne», sa han, og utfordret meg sporenstreks til en runde.

Siden har det blitt mange runder med ulike spillere i ledige øyeblikk på toget, på banen, i lunsjen eller i de klassiske ventesituasjonene. Fordelen med mobilspill er at de bokstavelig talt alltid er for hånden, og det tar bare noen sekunder å gjøre «et legg». Og det forebygger helt sikkert alzheimer på samme måte som kryssord gjør det. Hjernetrim kan man aldri få nok av!

Det er altså en ung nordmann ved navn Håkon Bertheussen som har utviklet denne farsotten wordfeud for mobil og nett. Folk kan velge om de vil betale 21 kroner som en engangssum eller laste ned en gratis versjon med annonser. Når titusenvis av nordmenn har lastet ned appen og den også har slått an i andre land, betyr dette at dette er en av de største norske suksessene på mobil noensinne. Bertheussen har blitt mangemillionær på de kryssord- og scrabble-elskende blant oss. Og dem er det tydeligvis mange av!

Ordlistene som er valgt er et kapittel for seg. Her er det ord du garantert aldri har hørt før som blir godtatt, mens andre ord som utvilsomt er gode norske ord blir refusert. Noen forkortelser går, andre ikke. Det er ikke lett å finne en logikk i det alltid, men man lærer seg selvsagt triksene etterhvert som man spiller. På jobben går spillet som en farsott, og det er ekstra prestisje selvsagt når man kjenner den man spiller mot. Særlig hvis man taper gang på gang blir det å utfordre på nytt og på nytt i håp om endelig å slå bedriftens enere. Og med så mange med ordet i sitt makt som i en redaksjon kan det gå heftig for seg når doble og triple ordpoeng jages i stort tempo.

Siden vi trekker ut flaxlodd her regelmessig til de som løser våre kryssord, tenkte vi denne gangen å gjøre en vri også for alle våre lesere som er bitt av wordfeud-basillen. Alle som klarer å slå redaktøren i en runde wordfeud i løpet av denne uken (standard brett, norsk ordliste) får tre flaxlodd i posten! Kravet for å få gevinsten er at du registrerer deg som bruker på skjerioslo.no og legger igjen adressen din slik at vi vet hvor premien kan sendes.

Og av kapasitetshensyn; en runde per person og jeg rekker neppe flere enn 100 runder på en uke. Først til mølla og så videre, men hvis du tror du kan slå meg er du herved utfordret. Brukernavnet er toreboll.

Lykke til!

Tore Bollingmo,
Ansvarlig redaktør Lokalavisene Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.