RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er du klar for rock?


Skal du begynne å spille trommer kanskje? spør Mona Wold den lille tulla si. Trommestikkene har havnet litt i bakgrunnen etter at Ingrid Marie kom til verden for fire måneder siden.
Skal du begynne å spille trommer kanskje? spør Mona Wold den lille tulla si. Trommestikkene har havnet litt i bakgrunnen etter at Ingrid Marie kom til verden for fire måneder siden.
På lørdag rocker mortensruddama Mona Wold (28) og resten av jentebandet Jane Helen løs med låten "Shuffled" i delfinalen i Grand Prix.

BISLETT: Jeg har alltid ønsket å være med i Grand Prix, sier Mona. Når hun blir spurt om det er Jane Helen somgår til topps i år, svarer hun:

Jeg har ikke tenkt så langt, det er selvfølgelig kult hvis vi vinner, men vi er ikke akkurat noe typisk Grand Prix band, høhø.

Ble oppdaga

Jane Helen består av fem jenter, som ikke har satt seg selv i noen bås rent sjangermessig. De beveger seg innom hardrock, punk, indierock og garasjeband-stilen.

Vi er et litt "laxed" rockeband som liker å spille musikk, sier Mona, når hun skal forklare hvem de er.

Jeg håper at vi skal skille oss ut og være litt annerledes fra de andre i delfinalen.

Bandet har eksistert siden 2002, og talte i starten tre medlemmer. Nå er de fem. Trommisen Mona har selv vært med siden 2003.

Det var helt tilfeldig at jeg ble med egentlig. Jeg ble huka tak i da jeg var på scenen på AKKS og spilte, forteller hun.

AKKS er en idealistisk musikkorganisasjon som arbeider for å rekruttere, motivere og synliggjøre jenter i alle ledd av musikkbransjen. Det var der Mona ble nærmere introdusert for trommer, etter å ha "spilt" på buksebein og andre ting opp gjennom årene.

Jeg hadde lyst til å begynne i band og meldte meg på et samspillskurs, forteller hun.

Mona og de andre jentene fra samspillskurset ble utstyrt med et instrument i hånda, og holdt en minikonsert for de oppmøtte på AKKS en kveld i 2003, deriblant bandet Jane Helen.

Hun må vi ha! sa jentene i Jane Helen da de hørte hvordan Mona slo løs på trommene.

Resten er historie, sier trommisen og flirer.

Jeg håpa på å bli "oppdaga", da, det er jo grunnen til at man er der. Tilfeldighetene ville ha det til at Jane Helen var der samtidig, jeg fikk en sjanse og tok den!

Travelt

Mona sjonglerer for tiden mellom trommestikker i ene hånda og en baby i den andre. På fanget hennes ligger nemlig vesle Ingrid Marie på fire måneder, som har tatt et grep rundt den ene trommestikken.

Det er ikke bare bare å kombinere småbarnsliv og rollen som bandmedlem, spesielt ikke når begge foreldrene er med i band.

Det er viktig å ivareta hverandres interesser. Man får til det man vil, sier Mona.

Inntil videre har hun skjermet datteren sin fra høye trommehvirvler.

Det er jo sykt høy lyd, vettu. Jeg slutta å komme på øving da jeg var fire måneder på vei. Man sitter jo med magen helt inntil trommene, det er ikke bra. Inntil videre holdes hun trygt hjemme, forteller rockemammaen.

Klar for verden

Navnet på bandet stammer fra en shampoo som var populær på 80-tallet.

Jane Helen er jo et kult navn, da, mener Mona.

Hun forteller også at det ikke er noe krangling i gruppen, til tross for at de er fem jenter med forskjellige meninger.

Vi fungerer fint sammen. Jeg er veldig klar for å erobre verden, om det skulle skje, sier tøffe Mona, før hun poengterer:

Men Ingrid Marie kommer alltid først.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere