Er eldreomsorgen i krise?

Er eldreomsorgen i krise, som mange hevder? Hvilke løfter kan våre politikere komme med i valgkampen? I panelet sitter drevne politikere.

SKØYEN: – Hold av torsdag 5. september. Klokken 12.00 starter en spenstig debatt om eldreomsorg på Skøyen/Smestad seniorsenter, sier miljøarbeider ved seniorsenteret, Terje Bjørkto.

I panelet:

Byråd for eldre, Aud Kvalbein (KrF)

Frps gruppeleder i bystyret, Carl I. Hagen

Leder for helse- og sosialkomiteen i bystyret, Tone Tellevik Dahl (A)

Leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H)

Tor Henning Larsen fra seniorsaken.

Utallige spørsmål

– Det er utallige spørsmål som melder seg når det gjelder eldreomsorgen. Står det så ille til i eldreomsorgen som vi har hørt i debatter foran stortingsvalget? I denne debatten vil vi ha særlig fokus på sykehjem. Hvilken betydning har et eventuelt regjeringsskifte for forholdene ved våre sykehjem og hva skjer om dagens regjering blir sittende? Hvilke prioriteringer vil byråd og bystyrepolitikere gjøre? Hva er de direkte konsekvensene får vår bydel? Dette er noe av det vi vil vite, sier Bjørkto

Eldre blir kastet ut

– Innenfor dette vil vi ha oppmerksomhet rundt temaer som angår den enkelte bruker. Blant annet vil vi ha svar på om vi har råd til å bo på sykehjem når 85 prosent av inntektene våre blir tatt fra oss, sier Bjørkto.

– Skal det være et øvre tak for egenandel? Hvordan skal vi få nok hender i sykehjemmene så vi får den respektfulle omsorgen vi trenger. Ytterligere privatisering av sykehjem, gir det oss bedre sykehjem? Skal vi fortsatt ha en samhandlingsreform hvor, satt på spissen, eldre blir kastet ut av sykehusene med en gang en operasjon er utført? Hvordan skal vi gi demente er verdig behandling? Dette og flere spørsmål skal paneldeltakerne bryne seg på. I tillegg har nok publikum viktige spørsmål og saker som de brenner for.

Møtet starter kl. 12, torsdag 5. september på Skøyen/Smestad seniorsenter i Skøyen terrasse 1.

Møteleder er Vidar Bakken, journalist i Ullern Avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.