RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er elevorganisasjonen opptatt av elevene?

Det har i løpet av den siste tiden vært en rekke utspill fra den sterkt venstreorienterte Elevorganisasjonen. Det virker som de er mest opptatt av å tekkes helt andre enn elevene de påståelig representerer. Organisasjonen praktiserer kollektivt medlemskap, dvs. at alle elever som begynner på videregående skole automatisk blir medlemmer enten om de vil eller ikke.
Dette er udemokratisk og Elevorganisasjonen kan ikke hevde å presentere ett bredt spekter av elevene. Et av de siste utspillene fra den kanten er at frykter psykisk knekk fordi man på Hellerud vgs. vil tilby ett videregående løp på to år isteden fot tre for de elever som ønsker dette. FrP synes dette er et meget bra tiltak da det utvider valgfriheten til den enkelte. At utvidet valgfrihet og økt innflytelse på å organisere sin egen skolehverdag skal gi psykisk knekk er i det beste fall rent sludder. Hvorfor er elevorganisasjonen er imot enhver form for nytenkning i skolen?
Det aller siste (pr. skrivende stund) er at de ønsker å boikotte de nasjonale prøvene som gir viktige indikatorer på nivået i basisfagene for elever i grunnskolen. Resultatene for Osloskolen var svært gledelig denne gangen og i Aftenposten 19.01 kunne man lese om den formidable forbedringen på Møllergata skole, der man som en direkte konsekvens av de nasjonale prøvene hadde forbedret tilbudet til det beste for elevene. Det motiverer altså til kontinuerlig forbedring i skolen, noe som er tvingende nødvendig for at den Norske skolen skal bli en av de beste, nettopp for elevens skyld. Men elevene er kanskje ikke elevorganisasjonen så opptatt av, så lenge de kan komme i media med sine boikottaksjoner?
Jeg vil tilslutt minne på at elevorganisasjonen var på kollisjonskurs med det store flertall av elevene i osloskolen da det kjempet imot å beholde det frie skolevalget. (fritt inntak for alle elever til videregående basert på karakterer) Dette fikk de uheldigvis gjennomslag for takket være AP, SV, RV og KrFs stemmer i Oslo bystyre.

Tore- Jan Øvsthun
Bystyremedlem, FrP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere