Er ikke på jakt etter den «nye Messi»

VIL GLEDE BARNA: Thomas Holm og Lars Erik Hempkins tror «FotballSFO» kan ha stor suksess for både små og store på Manglerud i høst. Daniel Fredheim Holm hadde ikke anledning til å delta på intervjuet. Foto: Ine-Elise Høiby

VIL GLEDE BARNA: Thomas Holm og Lars Erik Hempkins tror «FotballSFO» kan ha stor suksess for både små og store på Manglerud i høst. Daniel Fredheim Holm hadde ikke anledning til å delta på intervjuet. Foto: Ine-Elise Høiby Foto: Foto: Ine-Elise Høiby

Med flust av erfaring, noen gode samarbeidspartnere og et par fotballstjerner, starter osloguttene Lars Erik Hempkins, Thomas Holm og broren Daniel Fredheim Holm «FotballSFO» på Manglerud i august.

MANGLERUD: – Vi vil gjøre dette for å utvikle barna i nærområdet, og gi dem store muligheter og fordeler til å bli gode fotballspillere, forteller Thomas Holm entusiastisk. Han har spilt for klubber i både Nederland og Norge, blant annet for Vålerenga her i Oslo.

– Mange ønsker at barna deres skal bli best mulig i fotball, men det er viktig å få frem at dette ikke er en elite-SFO. Selv om enkelte vil at barna skal bli like gode som Messi, er det også mange av barna som bare har lyst til å være med vennene sine, sier kompisen Lars Erik Hempkins, som har erfaring blant annet fra aldersbestemte landslag.

LES OGSÅ:

– De er veldig gode, og jeg prøver da å gjøre det enda bedre

Kjellsen: – Dette er lavmål, det er bare trist

Blir knallhard jobbing

FotballSFO starter ikke opp før 19. august, så i sommer jobber guttene med å fylle opp plassene.

– Vi har satt et tak på 100 deltagere, og så langt har vi fått inn rundt 30 påmeldinger. Men vi starter ikke opp før om en stund, og vi håper jo at det blir kamp om de siste plassene, forteller Holm.

– Det første året nå blir knallhard jobbing, og så får vi håpe på full gruppe innen neste år, sier Hempkins.

– Nike sponser oss med alt utstyret vi trenger, og jeg vil si at det er et av de beste merkene på markedet. Vi har også andre sponsorer på plass, samt at vi er dialog med flere, så det ser lyst ut, sier Holm.

Det er heller ikke bare fotball som vil stå på programmet i Manglerudhallen. Også sunn mat, frukt og grønt i tillegg til leksehjelp vil være tilgjengelig på FotballSFO.

Holder prisene nede

Med utgifter til både hall, mat og instruktører, er det vanskelig å gå ut med overskudd for guttene, uten at barnas foreldre må betale i dyre dommer for tilbudet.

– Vi vil ikke at foreldrene skal trenge å betale mer enn nødvendig for å ha barna med på FotballSFO, så vi har lagt prisen så lavt vi klarer for at det skal gå rundt, sier Holm, og legger til at det er med sponsorenes hjelp at de kan holde prisene nede.

– I en startfase slik vi er i nå, klarer vi å gjennomføre prosjektet å gå i null. Men vi tenker lang sikt og et eventuelt overskudd er nok flere år framover i tid. Det tar tid å bygge seg opp. Hovedfokuset er å hjelpe klubbene å utvikle talentet til barna, sier Hempkins.

LES OGSÅ:

Rekdal før Sogndal-kampen: – Prioriterer cupen ekstremt høyt

Ville samarbeide med Manglerud Star

Mens FotballSFO på Haugerud er i samarbeid med Haugerud IF, har MS (Manglerud Star) gått en helt annen vei;

– Vi har prøvd å få til et samarbeid med MS, men de har ikke vært interesserte. Det er veldig synd, for vi tror at vi har en del å komme med, spesielt med tanke på erfaring, sier Holm.

– De vil sikkert få til en egen fotball-SFO, men det er synd man ikke kan samarbeide om det. Vi kommer til å ha flere toppspillere her som skal hjelpe til, og Daniel og Thomas har veldig mye erfaring fra toppfotballen som kan være positivt på mange måter, sier Hempkins.

– Vi vil få opp profilerte spillere hit flere ganger i måneden, i tillegg til at instruktørene våre er spillere med god erfaring. Med på laget nå har vi blant annet fått med oss Guro Pettersen fra Stabæk, og vi jobber med å få med fler, sier Holm.

LES OGSÅ:

– Vil gjenskape magien fra da vi var unge

– Klubben har betydd mye for oss som bor her

– Kan vi være her for alltid?

Guttene har om dagen fotballskole på Haugerud, og storkoser seg med barna.

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, og det er gøy. Her for litt siden spurte et av barna på Haugerud om de ikke kunne få være her for alltid. I tillegg fortalte en mor oss om en jente som ville stå opp ekstra tidlig hver eneste dag for å dra tidligere på fotballskolen. Sånt er hyggelig, det er viktig at barna har det gøy, avslutter Holm.

FotballSFO starter opp 19. august i Manglerudhallen for elever i 2.-6. klasse, og informasjon og påmelding får du på www.fotballsfo.no, og på Facebook-siden «Fotballsfo».

Lørdag 6. juli har FotballSFO stand på Manglerud senteret. Her vil Daniel Fredheim Holm også ta med seg noen av lagkameratene fra Vålerenga fra klokken 13-14, og det vil bli delt ut gratis lodd med flotte premier til barna tidligere på dagen, som trekkes når Vålerengaspillerne ankommer.

LES OGSÅ:

– Urettferdig å gjøre unntak for Vålerenga

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.