*Nettavisen* Nyheter.

Er Lidl skadelig?

Når man ser Plan- og bygningsetaten sin useriøse behandling av Lidls planer om etablering i Oslo, må man spørre seg om etaten virkelig mener at lavpriskjeden Lidl er skadelig for det norske samfunn.

Plan- og bygningsetaten har tre ganger gått imot Lidls planer om etablering i Oslo. Etaten presterer i to av sine avslag å argumentere for at Lidls etablering vil svekke grunnlaget for lokale kjøpesentre og butikker. Hva i all verden har Plan- og bygningsetaten med det å gjøre? Og hvis de virkelig mener at de har noe med saken å gjøre, hvorfor har de så ikke stoppet andre prosjekter med samme begrunnelse tidligere?

Behandlingen av Lidl er nå blitt så hårreisende at både Konkurransetilsynet og moderniseringsministeren har grepet inn. Å forsøke å nekte en dagligvarekjede å etablere seg på markedet slik Plan og bygningsetaten forsøker seg på her, er å gå langt utover sitt ansvars- og myndighetsområdet.

Nå må Konkurransetilsynet og moderniseringsministeren ta tak i etaten og presisere hvor Adam kjøpte ølet. Det kan like gjerne ha vært i en Lidl- som i en Remabutikk.

Og sist men ikke minst det er lønnsomt for oss forbrukere å kunne velge mellom flere lavprisbutikker. Dette er et valg som ikke Plan- og bygningsetaten skal blande seg borti!

Arnfinn Aabø
Bydel Østensjø

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.