Er Mathias (14) Oslos yngste og kuleste gründer?

HÅPER PÅ BRA VÆR: Mathias Platou Aaseth (14) med sin helt egne pølsevogn. Nå håper han Oslos befolkning er sultne.

HÅPER PÅ BRA VÆR: Mathias Platou Aaseth (14) med sin helt egne pølsevogn. Nå håper han Oslos befolkning er sultne. Foto: Foto: Privat

Bak det som må være Oslos tøffeste pølsebod, MSP, står Mathias Platou Aaseth (14). 17. mai håper han salget, av de 500 grillpølsene, går rykende.

MED FAMILIEN PÅ LAGET: Mathias håper på kø foran vognen på lørdag.

SERVERES RYKENDE VARME: Grillpølser, saft, brus og is står allerede på menyen.

TÅSEN: Ideen om å starte eget pølsesalg kom forrige sommerferie da Mathias var sammen med familien på hytta i Kragerø.

– Pappa og jeg brukte mye av sommerferien i fjor på å planlegge og å snekre sammen pølsevognen. Men den har også blitt oppgradert underveis, sier Mathias, som går i 8. klasse ved Marienlyst skole.

LES OGSÅ: Disse jentene er best i verden

Sommerferie

Etter et noen uker på hytta og en del turer på Maxbo fikk far og sønn endelig realisert prosjektet og vogna. Den var utstyrt med gassfyrt grill.

– Vel hjemme på Tåsen brukte Mathias mange ettermiddager og helgedager på å rulle rundt i nærmiljøet for å selge pølser. Vogna, som vi regnet ut at kom på cirka 4.000 kroner, er nå inntjent, sier pappa, Einar Aaseth.

Han er tydelig stolt av sønnens pågangsmot og teft. Og innrømmer gjerne at Mathias alltid liker å fullføre et påbegynt prosjekt.

– Det var et ganske krevende prosjekt, men han er en gründertype og liker å tjene litt egne penger. Og vi synes alle det er veldig artig nå, når vi ser hvor langt han har kommet, sier Aaseth.

LES OGSÅ: Denne russebuss-vinneren er historisk!

17. mai = pølser

Så kom plutselig ideen om å selge rykende varme pølser på selveste 17. mai.

– Moren til Mathias, Ingeborg, har brukt de siste ukene på å søke Næringsetaten, Oslo kommune, om tillatelse til salg. Da det var i orden, måtte hun søke grunneier i Oslo sentrum for tillatelse av salg på 17. mai. og den jobben var ikke lett! sier Aaseth.

Men, femti epost-henvendelser til ulike grunneiere resulterte til slutt i en positiv tilbakemelding.

– «Making Waves» i Kristian IVs gate 13 sa heldigvis ja. Og det til stor jubel for Mathias som ønsket å stå nettopp der. I tillegg skal han stå på John Colletts plass på morgenen under barnetoget i Ullevål Hageby, forteller Aaseth.

LES OGSÅ: Hva er det vi feirer i dag, sa du?

MSP

500 grillpølser har allerede blitt kjøpt inn til vognen, under tittelen «MSP» eller «Mathias sin pølsevogn», om du vil. Og har du mer lyst på is, vel, så fikser Mathias jammen det, også.

– Jeg håper jo salget går bra. Jeg tenker at enten så selger jeg kjempebra eller så går salget helt greit. Men, hvis det blir bra vær så tror jeg det kommer til å gå bra, sier Mathias.

Og favorittretten til den unge gründeren?

– Det må bli pølser! Jeg er veldig glad i pølser, og nå har jeg jo mer enn nok, sier Mathias og ler hjertelig.

LES OGSÅ:

Her kan du hvile trøtte føtter på 17. mai

Slik kan du (også) feire nasjonaldagen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.