RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

50 elbiler kjørte nedover Karl Johan i forkant av åpningen av verdens største ladestasjon for elbiler.
50 elbiler kjørte nedover Karl Johan i forkant av åpningen av verdens største ladestasjon for elbiler. Foto: FOTO: Espen Olsen

Er Oslo verdens elbil-hovedstad?

Ja, mener Trafikketaten.

AKER BRYGGE: I følge etaten er nemlig Oslo den byen i verden med flest ladestasjoner for elbil per innbygger.

Verdens største

Mandag åpnet sågar verdens største offentlige parkeringsplass for elbiler med både parkerings- og lademuligheter på Aker Brygge.

Byrådsleder Stian Berger Røsland åpnet plassen, i selskap med samferdselsbyråd Jøran Kallmyr og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Parkeringsplassen består av 50 avgiftsfrie plasser, og ligger på Trekanttomta ved inngangen til Aker Brygge.

– Skal man lykkes med å få ned utslippene, må det både etableres en infrastruktur og skapes et marked, sa byråd for miljø og samferdsel, Jøran Kallmyr under åpningen.

400 plasser innen 2012

I dag har Oslo 180 ladestasjoner for elbiler, og i følge Trafikketaten vil det bli etablert ytterligere 90 plasser innen utgangen av året.

Mye kan altså tyde på at etaten vil nå målsetningen om 400 ladestasjoner i løpet av 2011.

I løpet av høsten vil Trafikketaten gjennomføre en beleggsmåling, som skal legges til grunn for hvor de nye plassene vil opprettes.

Lokalavisen er kjent med at det foreligger planer om å sette opp 27 nye ladestasjoner på Filipstadkaia.

Ifølge Norstart – Norsk Elbilforening vil hovedstaden ha 700 ladestasjoner i 2011, dersom også privat utbygde stasjoner tas med i beregningen.

Søk om penger

Som et ledd i elbil-satsningen har Trafikketaten opprettet en tilskuddsordning for borettslag, sameier og næringsdrivende som ønsker å opprette ladestasjoner for elbil.

For elbil-eiere kan det også være verdt å merke seg nettstedet ladestasjoner.no, som gir en fullstendig oversikt over samtlige parkerings- og ladestasjoner i hele Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere