RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er vi virkelig så lite interesserte?


Er eldrepolitikk og skatte- og avgiftsøkninger rett og slett for lite sexy til at unge kvinner gidder å sette seg inn i det i det hele tatt? Er jenter rett og slett så lite interesserte? Illustrasjonsfoto: Fredrik Eckhoff
Er eldrepolitikk og skatte- og avgiftsøkninger rett og slett for lite sexy til at unge kvinner gidder å sette seg inn i det i det hele tatt? Er jenter rett og slett så lite interesserte? Illustrasjonsfoto: Fredrik Eckhoff
"Jeg har nettopp kommet tilbake fra ferie..." "Jeg har ikke satt meg så veldig inn i det ennå." "Jeg har ikke tid, jeg står og venter på en sykkel som skal repareres (?)"

Det er torsdag formiddag og forholdsvis rolig på Ullevaal stadion. Et par småbarnsmødre tusler fra butikk til butikk med snufsete barn i handlevogner. Noen stivt kledte menn og kvinner haster forbi, kanskje på vei til et møte.

Lokalavisens utsendte er til stede for å snakke med beboerne om smått og stort rundt valgkampen. "Hva er de viktigste sakene for dere?", var spørsmålet vi ønsket svar på.

Burde ikke være så vanskelig å uttale seg om. Om Ullevaal stadions handlende ikke brenner for noe spesielt innenfor politikken, er det vel i hvert fall kanskje ett tema som betyr mer for dem enn noe annet.

Og ganske så riktig. Den unge studenten bosatt på Grønland brenner for skole og bistandspolitikk. Den litt eldre kvinnen og tidligere lærer på Sogn videregående er forarget over eldrepolitikken og oppgitt over at unge innvandrere ikke får jobb. Den middelaldrende butikkeieren generelt drittlei av politikere som kun snakker og intet gjør.

Så var det disse unge damene da. For vi må jo ha litt bredde i reportasjen Snakke med folk fra alle aldersgrupper og samfunnslag som de objektive og nøytrale journalistene vi er. Men de har altså ikke tid. Eller har nettopp kommet tilbake fra ferie. Eller venter på en sykkel som skal repareres...

Etter femten forsøk på å komme i snakk med noen kvinner i 20- og 30-årene må vi bare gi opp og ta til takke med en litt eldre dame i førtiårene. Det gikk på første forsøk.

Denne situasjonen setter jo litt fart i tankene til en journalist midt i målgruppen.

Hadde det kanskje vært lettere å svare hvis vi hadde stilt spørsmål om tankene rundt forholdet mellom Axel Hennie og Tone Damli Aaberge?

Ble det for mye klining under Amanda-utdelingen.?... og kjolen til Tone, den var kul da! Eller hva synes dere for eksempel om Jenny Skavlans nye kleskolleksjon?

Er eldrepolitikk og skatte- og avgiftsøkninger rett og slett for lite sexy til at vi gidder å sette oss inn i det i det hele tatt? Er vi jenter rett og slett så lite interesserte?

Fremskrittspartiet ga mandag Arbeiderpartiet skylden for at valgkampen er for kjedelig. At det bare er de samme temaene som går igjen.

668.000 så NRKs innledning til valgkampen, men flere valgforskere frykter at valgkampen kan bli for intens for den jevne velger, ifølge Aftenposten.

Så da er nok ikke bare de unge damene som føler en viss apati i forbindelse med valget. Og kanskje vi kom på et litt uheldig tidspunkt.

Kanskje de jentene vi prøvde å snakke med nettopp hadde kommet tilbake fra ferie og ikke rukket å sette seg inn i valgkampen ennå. Hadde dårlig tid. Eller bare var i litt dårlig humør fordi sykkelreparasjonen tok litt lengre tid enn planlagt. La oss håpe det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere