RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eras-festivalen trosset regnet


FJERDE GANG: Festivalsjef Alfredo Biamont klipper av den røde snoren, og åpner med det den fjerde utgaven av ERAS-festivalen. ALLE
FJERDE GANG: Festivalsjef Alfredo Biamont klipper av den røde snoren, og åpner med det den fjerde utgaven av ERAS-festivalen. ALLE Foto: FOTO: ØYSTEIN HJELLE BONDHUS
Til tross for tidvis kraftig regnvær ble årets Eras-festival preget av god stemning.

YOUNGSTORGET: Folk fra alle verdens kanter hadde tatt turen til Youngstorget da Ereas-festivalen ble arrangert for fjerde gang lørdag 11. juni.

Del på Facebook

Festivalens varierte program, med innslag for både barn og voksne, bød på alt fra taler og appeller til sang og dans. Youngstorget var for anledningen fullt av boder, der publikum kunne kjøpe mat, få informasjon om Eras’ medlemsorganisasjoner eller bare slå av en hyggelig prat.

Spennende program

Festivalen startet med åpningsseremoni klokken 12.00, og festivalsjef Alfredo Biamont la i sin tale vekt på viktigheten av det å ta i et felles tak på tvers av kultur, språk og religion. Biamont sto deretter for den formelle åpningen av festivalen, før Fredsduene for ungdom delte ut sin hederspris, Fredsballen.

Etter åpningsseremonien var det klart for en internasjonal parade, der ferden gikk fra Youngstorget, gjennom Stortorvet og opp Karl Johan til Universitetsplassen. Paraden, som ble fulgt av et stadig økende antall tilskuere, var fullspekket av ulike kulturelle og nasjonale grupperinger i Oslo, med folkedrakter, dans og musikk.

Paraden ble etterfulgt av to deler med program fra scenen, og her fikk publikum se barn og voksne fra ulike kulturer opptre med dans, sang og musikk. Musikkinnslagene varierte fra hip hop til salsa, og Kohinoor Nordberg var blant artistene som sto på scenen.

– Må gjøre ting sammen

Eras er en ideell organisasjon, som blant annet arbeider for å styrke forståelse og samarbeid mellom innvandrerorganisasjoner og mellom innvandrere og store samfunn i Norge. I tillegg jobber organisasjonen med å bidra til en positiv og sunn utvikling av et mangfoldig samfunn i Norge. Eras har femårsjubileum i år, mens festivalen har blitt arrangert hver sommer siden 2008.

Festivalsjef Alfredo Biamont er klar på at Eras-festivalen spiller en viktig rolle for å styrke fellesskapet mellom innvandrere i Oslo.

– Grunnen til at Eras-festivalen er så viktig er at vi alle er Oslo-boere, selv om vi kommer fra alle verdens kanter. Vi ønsker å samle alle nasjonaliteter, og la alle høre musikk, danse og spise sammen, sier han, og fortsetter:

– Ofte er det slik at innvandrere med samme språk og kultur søker sammen, og det er vel og bra, men vi må også tenke at vi alle må gjøre ting sammen.

Biamont mener derfor at Eras’ planleggingsprosesser i forkant av festivalen er nesten like viktig som selve festivalen.

– Ja, der kommer ulike organisasjoner fra ulike kulturer og nasjoner sammen og samarbeider mot et felles mål, sier Biamont, og forklarer hvorfor ingen flagg er representerte under festivalen:

– Vi forsøker å bli et fellesskap, og derfor skal ikke Eras-festivalen ha fokus på enkelte land eller kontinenter. Vi bor alle i Oslo og Norge, og festivalen handler om at vi alle skal gjøre noe sammen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere