RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Erik Schjenken snakker ut i =Oslo

Erik Schjenken snakker ut om sitt forhold til media og norske statsråder i det nyeste =Oslo som er i salg nå på gaten.

I det nyeste nummeret av =Oslo har de satt media rolle som tema. Medias dekning av rusavhengighet har endret seg. =Oslo har snakket med journalister fra Dagsavisen og Dagbladet om rusjournalistikk. Gjesteinnleder er Per Edgar Kokkvold.

Redaktør av =Oslo, Anlov Peter Mathisen, mener det er et spennende tema de har tatt opp denne gangen.

- Media er alltid et spennende tema, da vi selv bedriver journalistik og det er et felt som hele tiden er i endring. Ekstra spennende for oss i og med at vi på nært hold har kunnet se utvikling og bevisstgjøring når det gjelder redaksjoners behandling av narkomane og ruspolitikk, sier han til Østkantavisa.

Han sier ovenfor Østkantavisa at media har spilt en viktig rolle det siste halve året.

- Det siste halve året har vært viktig for rusfeltet gitt unormalt stor fokus på rusomsorg. Den store endringen går nok mest på fokus og ressursbruk, men i kjølvannet av dette også en kompetanseheving blant journalistene. Sepsielt tydelig er dette på både bruk og kritikk av kilder. I mine øyne har Oslo-journalistene behersket dette veldig profesjonelt, selv om det alltid er noen unntak, sier Anlov.

Erik Schjenken

Den rasiststemplede sjåføren forteller om sine opplevelser med norske medier i magasinets nyeste nummer. I det åpenhjertige intervjuet snakker han om forsoning med redaktører, politisk heksejakt og Ali Farah.

Til =Oslo sier Erik Schjenken at denne saken kunne vært løst for lenge siden.

- Første dagen i rettssaken gikk jeg bort og hilste på Ali Farah. Det var første gang vi hilste på hverandre, noe jeg opplevde som et halvveis varmt møte. I media ble dette til «isfront i retten». Bare tøys. Jeg og Ali Farah kunne gjort opp for lenge siden, om vi hadde fått muligheten, sier han til =Oslo.

Kultur

Spalten Mitt Oslo gjestes denne gang av plateaktuelle Silje Nergaard. Månedens forfatter er Gro Dahle.

Anonyme Narkomane

=Oslo har også besøkt Anonyme Narkomane for å se hvordan den internasjonale organisasjonen motiverer til rusfrihet.

Nytt nummer i salg nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere