*Nettavisen* Nyheter.

Erkjente delvis skyld

Haidar Husseun (t.v.) erkjente seg skyldig i forsettelig drap på Anne Marit Søgård og drapsforsøk på John Hongslo. Ali Ayaz Shafa erkjente seg ikke skyldig i overlagt drap, men skyldig i drapsforsøket på John Hongslo. Foto: Politiet

Haidar Hussain (25) erkjente å ha drept Anne Marit Søgård (41) med forsett 25. juni 2006 da ankesaken mot han og Ali Ayaz Shafa (23) startet i Borgarting lagmannsrett i formiddag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Berit Johannessen (t.v.) og politibetjent Elin Aune Jordet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Marius Oscar Dietrihson og Morten Furuholmen forsvarer de hovedtiltalte Haidar Hussain og Ali Ayaz Shafa.

Klikk på bildet for å forstørre.

John Hongslo ble truffet av 15 skudd da Anne Marit Søgård ble drept i Østgaards gate 6 dne 25. juni 2006. I dag står han som aktoratets hovedvitne.

BORGARTING LAGMANNSRETT: Shafa og Hussain står tiltalt for overlagt drap etter at de den 25. Juni 2006 skjøt Søgård i hennes hjem i Østgaards gate.

- Jeg erkjenner å ha tatt livet av Anne Marit Søgård med forsett, men ikke med overlegg, sa Haidar Hussain i lagmannsretten.

Hussain erkjente seg også skyldig i drapsforsøket på John Hongslo og for brudd på våpenloven. Bruddet på våpenloven skal likevel ikke behandles i lagmannsretten.

Ali Ayaz Shafa erkjente seg ikke skyldig i drapet, men erkjente skyld for drapsforsøket på Hongslo. Han erkjente heller ikke skyld for ulovlig våpenbesittelse.

Den tredje tiltalte, en 23 år gammel gift ettbarnsfar erkjente ikke skyld i drapet på Anne Marit Søgård, som han står tiltalt for.

Verken Shafa, Hussain eller Khan ønsker å bli avbildet på forespørsel fra Østkantavisa.
- Beklager det ønsker jeg ikke, jeg håper du har forståelse for dette, saken er en stor belastning for min familie, sa Haidar Hussain til Østkantavisa.

Aktor, Berit Johannessen skal nå starte sin åpningsprosedyre før John Hongslo og Anne Marit Søgårds mor skal vitne.

- Aktoratet mener å kunne føre bevis for overlagt drap for alle de tre tiltalte, sa Berit Johannessen.

- Tyngste dagen i mitt liv

For John Hongslo har det vært noen tøffe år siden han ble truffet av 15 skudd den fatale kvelden i Østgaardsgate.

- Dette er den tyngste dagen i mitt liv, og det skal bli godt å få saken ut av verden, sier John Hongslo til Østkantavisa like før han skal inn for å viten mot mennene som drepte kjæresten hans i 2006.

Uenighet om lydspor

Etter planen skal det også avspilles et lydspor fra Anne Marit Søgårds forsvarers, Anne Sørhammars telefonsvarer.

Aktoratet mener dette lydsporet er sentralt i bevisførselen, men forsvarer for Haidar Hussains, Marius Oscar Dietrichson, har innvendinger mot at dette blir avspilt og lagmannsrettens formann, Wilhelm Omsted, har ikke tatt noen avgjørelse om dette lydklippet kan forsvares.

Hevndrap

Politiets teori er at drapet på Anne Marit Søgård var hevn etter at Sørgård uken før hadde hjulpet Hussains kjæreste, Tanja Petrusson, å sette en overdose heroin. Sørgård var siktet for uaktsomt drap etter denne hendelsen.

I mars 2008 ble Hussain og Shafa dømt til 13 års fengsel for forsettlig drap, mens sistemann ble frifunnet. Riksadvokaten anket saken fordi Hussain og Shafa ble dømt for forsettlig, og ikke overlagt drap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.