RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erlend Egeland klar for sin A-landslagsdebut

Erlend Egeland, 23 år, fra BSK/NIF, er tatt ut til EM-kvalifiseringskampene mellom Norge og Tsjekkia. Landslagsdebuten kan komme allerede 9. mars når Norge drar til Tsjekkia for den første av to kvalikkamper.

Nordstrand: Etter kun ett år i BSK/NIF siden overgangen fra ØIF Arendal, er Erlend Egeland tatt ut i Norges A-lagstropp foran møtene med Tsjekkia. Det kom som en overraskelse på spilleren selv.

– Det var utrolig morsomt å bli tatt ut. Det kom som en stor overraskelse, og jeg gleder meg veldig.

Framtidig forsvarskjempe

Det er først og fremst forsvarskvalitetene til Egeland, som er grunnen til uttaket.

Det norske forsvarsspillet under VM-sluttspillet var til tider et stort svakhetstegn, og savnet av en forsvarssjef som Jonny Jensen og Vatne var synlig. Landslagsledelsen håper at Egeland etter hvert skal vokse seg inn i en slik rolle.

– Du spilte fjorårssesongen sammen med tidligere landslagsspiller Preben Vildalen i forsvar, hva fikk du ut av det?

– Han lærte meg et par triks, men det er først og fremst trenerne mine opp igjennom årene som har hjulpet meg mest, sier Erlend Egeland til Nordstrands Blad.

Variabel sesong

BSK/NIF ligger for øyeblikket på en sjuendeplass i Postenligaen, med 16 poeng etter 16 kamper.

– Hvordan har sesongen gått, ut i fra forventningene før sesongen?

– Vi har spilt en del gode kamper, og en del dårlige kamper. Så vi er inne i en litt variabel sesong, men vi har mistet mange sentrale spillere, så vi kan ikke være misfornøyde. Noen posisjoner er skjært helt ned til beinet.

– Hvordan har det gått for deg personlig?

- Jeg vil vel si at jeg har hatt en helt grei sesong. Jeg må vel ha gjort noe riktig når du blir kalt opp til landslaget, smiler Egeland.

Utstillingsvindu

Kampene mot Tsjekkia vil avgjøre om Norge får delta i EM-sluttspillet i Serbia i 2012. Norge er favoritter før møtet, men Egeland mener det blir jevnere enn de fleste tror.

– Jeg har følelsen av at mange regner Tsjekkia som et dårlig landslag, men det er helt feil. De har faktisk en av verdens beste håndballspillere på laget, for ikke å si den beste i Filip Jicha, som spiller for storklubben THW Kiel i Tyskland. Han må vi ha kontroll på skal vi få med oss et godt resultat i Tsjekkia.

– Landslagsarenaen er jo en fin mulighet for å vise seg frem for andre klubber, hva tenker du om det?

– Nei, først må vi jo se om jeg får noe spilletid i det hele tatt. Det regner jeg egentlig ikke med, men hvis jeg får sjansen skal jeg gi alt. Når det gjelder profflivet i utlandet, har jeg ikke forhåpninger eller forventninger. Jeg trives godt i Oslo, og har ikke hastverk med å komme meg ut, men hvis et slikt tilbud kommer får vi ta det der og da, avslutter Erlend Egeland.

EM-kvalifiseringskampene går 9. mars i Tsjekkia, mens returkampen spilles 13. mars i Stavanger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere